To utkání snad ani jinak skončit nemohlo. Kometa se k vítězství 5:3 dotrmácela utkáním hodně rozkouskovaným častým vylučováním na obou stranách. Obzvlášť druhá třetina byla v tomto směru pikantní.

Dukla v utkání třikrát vedla, pro gardu vedenou v sobotu tříbodovým Vostřákem to ale nebyl problém. „Díky faulům a přesilovkám jsme dokázali utkání otočit,“ potvrzuje trenér Komety Rostislav Čada.

Jeho svěřenci se v početní výhodě trefili hned třikrát, z toho jednou v dvojnásobném. Modorbílí měli na konci druhé části velkou příležitost pojistit vedení. Série jihlavských faulů jim totiž poskytla veledlouhou přesilovku pět na tři.

„Měli jsme to využít, pak už by hra byla klidnější,“ ví Čada. Třetí třetina, to byl hlavně úporný boj. V jejím závěru zpečetil do prázdné branky svým druhým gólem v utkání Padělek. A pak se to na hřišti semlelo. Dlouhý razantně atakoval hostujícího brankáře a získal si pozornost jihlavských.

„Viděl jsem, jak si Radka chytli dva Jihlaváci, tak jsem do toho skočil,“ popsal vyhrocenou situaci Vostřák. Za svůj vklad do bitky vyfasoval trest do konce utkání, tak jako jihlavský Štrach. Rozhodčí Mikula rozdal v zápase celkem devětadvacet dvouminutových trestů, z toho sedmnáct pro hosty.

„Nebudu se k tomu vyjadřovat, to bych spadl na úroveň rozhodčího,“ zlobil se jihlavský vedoucí mužstva Petr Jaroš.