Petr Lipina dal čtvrtý gól svého týmu a vyhnal brankáře Betince na lavičku. Skóre na tabuli pak už zůstalo až do konce stejné – 4:0 pro Brňany.

V týmu trenéra Čady se objevil i obránce Jaroslav Mrázek, který přišel na střídavý start ze Sparty, aby pomohl zacelit mezeru po zraněných. Že by favorit z Brna neměl mít s nováčkem první ligy větší starosti začalo být jasné už od počátku. Zatímco domácí branku, kterou na rozdíl od předchozích zápasů hájil mladý Tomáš Kubeš, prakticky neohrozili, za Kometu úřadoval Sojčík.

Slovenský forvard otevřel skóre už ve čtvrté minutě a po deseti minutách přidal gól z přesilovky. Ve druhé třetině zaznamenal třetí gól tečí Mikelovy střely Barus a chvíli po něm se zaskvěl i zmiňovaný Lipina. Kometa pak přešla na taktiku hlavně neinkasovat a dotáhla v pohodě zápas do vítězného konce.

Do Šumperku přijely s brněnským týmem na čtyři stovky jeho fanoušků. Ti už začínají být po hodně rozpačitém vstupu klubu do sezony spokojení. Kometa brala z posledních tří zápasů plný počet bodů při skóre 10:1. Krize se zdá být zažehnána.

„Možná jsme měli nějaký psychický blok. Každý od nás chtěl vítězství od začátku a nám se to nedařilo. Dostalo nás dolů to, že jsme neproměňovali šance,“ hlásil v půlce minulého týdne útočník Miroslav Barus. V sobotu si rozšířil sbírku na pět bodů a srovnal si statistiku plusových a minusových bodů.

Ve středu čeká Kometu odveta prvního kola s Třebíčí.