Nestačila na vídeňské Capitals a prohrála 2:4. Pro Brňany to byla konfrontace s kanadským stylem hokeje. Rakouský tým totiž má v kádru spoustu zámořských hokejistů se zkušenostmi z NHL.

„Pro nás byla tato konfrontace vítaná a záměrná,“ přiznává trenér Komety Rostislav Čada. V pátek zakončí Kometa přípravu v odvetě v rakouské metropoli. Trenér Čada by rád viděl v posledním testu zlepšený výkon. „Teď jsme nehráli příliš dobře. Chyběla nám agresivita, prohrávali jsme osobní souboje. Dělali jsme zbytečně moc faulů. V tom všem se musíme zlepšit,“ hodnotí.

V jeho týmu se objevily další nové tváře. Jednak nastoupil na dvě třetiny bek Vladimír Gýna, který se na příchodu do Brna dohodl v sobotu. „Bylo to hodně narychlo. Hlásil jsem se tady v pondělí a hned se hrál zápas,“ popisuje svůj přestup bek ze severu Čech. Dalším hráčem, kterému chyběla na dresu jmenovka, byl útočník Lubomír Sabol.

„Je tady na zkouškách, ale v kontaktu jsme s ním déle, jen jsme se nemohli dohodnout na podmínkách. Uvidíme, jak uspěje,“ vysvětluje Čada. Sabol působil vloni ve Vsetíně. „Ale to, že odtamtud odešel, se současnou krizí klubu nesouvisí,“ ujišťuje Čada. Kometě už se krátí čas do startu ligy. Její trenér už začíná mít před sebou obrysy týmu, který má bojovat o extraligu.

„Příprava účel splnila. Zahráli jsme si s kvalitními soupeři,“ konstatuje Čada. Spokojený je hlavně s první lajnou vedenou Lipinou s křídly Vostřákem a Dlouhým. „Dařilo se jim. Věřím, že by měli být údernou silou i v lize,“ říká Čada. Klub, který letos vyhlásil útok na extraligu, začne sezonu příští středu. V Rondu ho čeká Třebíč.

V novém prvoligovém systému se Kometa postupně nejdřív dvakrát utká s týmy z východní skupiny a potom teprve s těmi z Čech.