Zkušený hokejista k této metě v pohodě směřoval. Rok 2007 zakončil hattrickem v Prostějově. Od té doby dal ale jen dvě branky v deseti zápasech. Už neřádí v prvním útoku a kapitánské céčko předal matadorovi Barusovi.

„Nic mi k tomu neřekli. Přišel jsem do šatny a měl jsem přelepené céčko,“ posteskl si Vostřák. Hlavně ho ale mrzí, že už nedostává tolik prostoru jako za trenéra Čady.

Nový kouč Vladimír Kýhos ho předposlední dva zápasy vůbec nezařadil do sestavy. „Potřebovali jsme dostat do hry Jirku Zelenku, tak jsme Pavla nechali dva zápasy mimo hru. Nehrál by ani proti Šumperku, ale protože ani výkony Patrika Moskala nebyly optimální, nakonec jsme ho postavili,“ vysvětloval Kýhos.

V pondělí někdejší kapitán nastoupil vedle Michala Černého a Tomáše Klimta ve čtvrtém útoku. „Moc jsem si nezahrál. V první třetině jsem byl na ledě třikrát, ve druhé čtyřikrát,“ povzdechl si Vostřák. Jeho lajna si moc zaútočit nestihla a naopak byla u druhého inkasovaného gólu. Ve třetí třetině už nehrála.

„Myslím, že jsem v Brně nějakou práci odvedl. Můžu se všem podívat zpříma do očí,“ vzkazuje Vostřák. Osmnáctinásobný český reprezentant stále jednoznačně vévodí kanadskému bodování Komety. „Pokud se moje hra trenérům nelíbila, mohli mě před přestupním termínem vyměnit,“ dodává.

Jenže trenér Kýhos se pětatřicetiletého útočníka zbavovat nechtěl. „Mám k němu určité výtky ohledně bránění a oddání se mužstvu, ale nezatracuji ho. Je to hráč, který má svou kvalitu,“ ujišťuje brněnský kouč.

Sám Vostřák nechce dělat ze své současné situace tragédii. „Nezbývá mi než trénovat a být trenérům k dispozici. Nechci ze sebe dělat ublíženého. Trenér je můj nadřízený a já jeho rozhodnutí respektuju,“ uznává Vostřák. „On nese zodpovědnost za tým a ví, co dělá. Nemluvil jsem do sestavy panu Čadovi a nebudu to dělat ani teď,“ uzavírá Vostřák.