Loňský vicemistr extraligy se v letošním ročníku hledá. Domácím však za stavu 0:3 zatopil. Trefili se Vladimír Dravecký a Erik Hrňa. „Diváci čekali výsledek 5:0 nebo 5:1. Třinec začal hrál na tři lajny, zkušení hráči dostali víc prostoru a byli jsme pod tlakem. Nicméně jsem mluvil před sezonou o prognóze, že na tři góly se vyhrává, a to se potvrdilo," dodal Hadamczik.

Brankář Komety Marek Čiliak měl na udržení slibného výsledku jiný plán než trenér. „Nehráli jsem to, co ve druhé třetině. Nemůžeme začít bránit. Jde o to, hrát furt stejně, naši hru," upomínal slovenský brankář, který roztleskal v první třetině brněnské diváky .

Souboje s třineckými Oceláři mu sedí. V říjnovém první vzájemném souboji a výhře 2:1 na ledě Třince vychytal Hrňu po rychlém přesunu. Jeho zákrok obdivoval prestižní zámořský magazín Hockey News.

V neděli předvedl něco podobného proti Vladimíru Draveckému. „Já jsem mu hlavně puk předtím nahrál, protože mi to odskočilo. Byl by to můj gól. Dravecký neměl čas a nebyl 
z takové dálky, aby puk zvedl do vinglu. Naštěstí jsem přesun stihl a natlačil se k tyčce," popisoval Čiliak zářný moment z konce první třetiny.

Jeho krajan měl jasno. „Věděl jsem, že už to nedám. Čilo se rychle přesunul a trefil jsem mu lapačku," povzdechl si Dravecký.

Třinec v konečném důsledku nakonec mrzely první dva góly v úvodní třetině, když se prosadil před brankou Raška a Ostřížek. „Bohužel jsme zopakovali chyby z doby před naším trenérským nástupem. Tehdy jsme dostávali hodně góly z předbrankového prostoru, kde jsme byli nedůrazní," hlesl René Mucha, který je hlavní kouč hostů jen víc jak týden.

Třinec je momentálně až na desátém místě tabulky. Kometa se po výhře usadila na osmém místě. Hned zítra dvacet minut po šesté večer vyzve Hradec Králové a míří k vylepšení pozice.

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Raška (Dočekal), 18. Ostřížek (J. Hruška, Kováčik), 26. Kováčik (V. Němec) – 43. Dravecký (Kopecký, Linhart), 46. Hrňa (Nosek, Polanský). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) – Lukš, Skopal. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Sestavy:
Brno: Čiliak – Štindl, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Kuboš, Hanzlík – V. Němec, J. Hruška, Ostřížek – T. Svoboda, L. Čermák, J. Káňa II – H. Zohorna, Koreis, Burian – Raška, Dočekal, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Třinec: Hrubec – Nosek, Linhart, Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Galvas – Klepiš, Kopecký, Dravecký – Irgl, Polanský, Hrňa – Rákos, Plíhal, Adamský – Matuš, M. Růžička, Rufer – Christov. Trenéři: Mucha a Malík.