Do zápasu s Valašským Meziříčím Brňané váleli. Technika vyhrála tři zápasy se skóre 18:3 a deklasovala soupeře z předních míst tabulky, Břeclav a Opavu. Svěřenci Romana Kaňkovského se zastavili až na regionálním rivalovi Vsetína, když doma prohráli 2:4. „Nebylo tam takové nasazení a touha po vítězství jako v předchozích utkáních. Také rozhodly dvě nevyužité přesilovky pět na tři. S tím se těžko vyhrávají zápasy," hodnotil poslední utkání vsetínský odchovanec a současný brněnský obránce Petr Štindl.

O reparát se pokusí Technika na stadionu týmu, který myslí na postup do první ligy. Nyní jsou Valaši na třetím místě tabulky a na šesté Brňany mají dvoubodový náskok. „Výkon musí být diametrálně odlišný než s Valašským Meziříčím. Potřebujeme změnit svůj přístup a nic nepodcenit. To se proti Vsetínu, který hraje nahoře, snad nestane," řekl čtyřiadvacetiletý obránce, který ve Vsetíně hrál v dorostu i juniorce a stihl třiadvacet druholigových zápasů.

Domácí prostředí znamenalo pro šestinásobného extraligového mistra v utkáních proti Technice spíš nevýhodu. Brňanům se Na Lapači dařilo a obě loňská utkání tam vyhráli. „Vsetín ještě neměl sehraný tým a zaskočili jsme hop. Potom se zvedl a postoupil až do semifinále play off," připomněl bek především úvodní výhru 3:2 po nájezdech, jež odstartovala šňůru tří dalších porážek Valachů.

Štindl si ze vsetínského angažmá pamatuje útočníky Jana Podešvu, Martina Kuba, ale také Petra Hromadu. Třiadvacetiletý brankář vzbuzuje pozornost. V dosavadních sedmi zápasech sezony se pyšní úspěšností zákroků přesahující 93 procent.

PETR MUSIL