Sebevědomí? Remíza. V pauze bez hokeje vede pražská Sparta nad Kometou dva týdny proti jednomu. Jestli je v play off účinnější zbraň odpočinek nebo rozehranost se ukáže už v sobotu. V půl šesté odpoledne startuje v pražské hale v Holešovicích premiérový duel čtvrtfinále. Hokejoví příznivci Brna si užívají atmosféru play off po pětadvaceti letech. V sobotu a v neděli v Praze, ve středu a ve čtvrtek na domácím ledě.

Sparťané jsou favorit. Tuší však, že je nečeká snadná úloha. „Kometa má velice dobré a silné mužstvo na to, aby teď mohli hrát o mety nejvyšší,“ uvedl na adresu soupeře trenér Josef Jandač.

Oba týmy si zatím vyměňovaly komplimenty, v kabině ale kují plány na překonání protivníkovy defenzívy. V Brně hodlají využít sebevědomí z úspěšného předkola. „V závěru základní části i v zápasech s Kladnem měl tým slušnou formu. Mohli bychom si ji přenést do čtvrtfinále,“ podotkl brněnský kouč Zdeněk Venera.

Proti jeho družině na led vyjede komplexní tým. Matadoři Tenkrát, Ton a Broš, draví mladíci, „boxer“ Kočí. Nebo vládce brankářských statistik Pöpperle. To jsou zbraně Sparty. „Za všechny komentáře hovoří fakt, že vyhrála jasně základní část. Má ve svém kádru celou řadu špičkových hráčů. Na druhou stranu je play off krátkodobá záležitost. Stát se může cokoliv. Chceme uspět a uhrát co nejlepší výsledek,“ nastínil Venera nejbližší cíl. Tím je návrat na jih Moravy s alespoň jedním vítězným zápasem na kontě.


Srovnání hokejových soupeřů před čtvrtfinále play off.

Hokejoví experti nepočítají s jednoznačnou záležitostí. „Série asi krátká nebude. Favorizuji Spartu, přestože Brno má možnost využít svou rozehranost. Netroufnu si však odhadnout, jak série dopadne,“ kroutil hlavou bývalý reprezentant a hokejový odborník Martin Hosták.

Jedním z nejvíce skloňovaných jmen z kádru Sparty je brankář Pöpperle. Nejlepší střelec Komety Leoš Čermák označil právě jeho za gólmana, kterému se v extralize nejobtížněji dávají branky. Dvakrát jej ovšem překoval v základní části. „Má výbornou formu. Ovšem jeho výkony jsou podmíněny i velmi dobrou obrannou hrou Sparty, která má navíc čtyři vyrovnané útoky. Jedeme do Prahy s pokorou, ovšem chceme překvapit,“ dodal Čermák.

Ten hodně spoléhá na podporu fanoušků v modrobílých barvách. Vlakem i auty jich má podle odhadů Deníku Rovnost do hlavního města dorazit kolem tří tisícovek. „Zatím jsme prodali na šest tisíc lístků a další tři tisíce jsou rezervovány. Dost možná se jedná o rezervace fanoušků z Brna, kteří si vstupenky vyzvednou až po příjezdu do Prahy. Samozřejmě chystáme zvýšená bezpečnostní opatření,“ vysvětlil tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

V pátek odpoledne zbývalo ve sparťanských pokladnách ještě čtyři tisíce lístků. To je šance pro další Brňany. „Fanoušci si zaslouží poděkovat už jen za to, jak nás přijeli podpořit na Kladno. Těším se na skvělou atmosféru,“ dodal Čermák.