Pouze o bod víc vytěžil z venkovních duelů vedoucí celek extraligy Plzeň. Zlín je v této statistice hned za ní. Důležitější než statistika je však dění na ledě. „Soupeři vyznává perfektní obrannou hru a čeká na protiútoky. O to je to pro nás těžší. Proti takovému systému se nám hraje špatně," tvrdil brněnský kouč Zdeněk Venera, který spojil největší část své kariéry právě se Zlínem.

Jako se Kometa bojí výjezdů beranů, respektuje i Zlín domácí prostředí Brna. Aby ne, když vyhrálo sedm z osmi zápasů v Kajot Areně. „Na Kometě je vždy skvělá atmosféra. Brno má velkou sílu, i když nyní dvakrát prohrálo, doma jsou mimořádně silní a úspěšní," prohlásil první trenér PSG Rostislav Vlach.

Do útoku se mu však vrátil uzdravený střelec Bedřich Köhler, takže promíchá sestavu. „V minulých kolech jsme improvizovali. Potřebovali jsme po sérii domácích proher oživit produktivitu. Teď jsme se rozhodli dát elitní řadu opět dohromady," tvrdí Vlach.

Jaroslav Balaštík se tak znovu postaví k úvodnímu buly po bok Köhlera a Petra Lešky. Navzdory kvalitní ofenzivě se dá čekat opatrný duel. „Těžko počítat se zápasem nahoru dolů. Spíš to bude opatrné," přemýšlel obránce Komety Jan Švrček, který si zahrál i za Zlín.

Brnu bude určitě chybět útočník Radek Dlouhý kvůli otřesu mozku, nenastoupí patrně ani obránce Jozef Kováčik. „Čeká nás nesmírně těžký zápas. Zlín sbírá body hlavně venku. Jsem zvědavý, jak se popereme s jeho defenzivou. V minulé sezoně tu vyhrál 1:0, nebyli jsme schopní mu dát gól," podotkl Venera.

Jeho bývalý svěřenec Petr Čajánek na ledě Kajot Areny oslaví šestistý zápas v extralize. Recept, jak mu jubileum znepříjemnit, nabízí Švrček. „Nesmíme se snažit přehrát soupeře chytrým hokejem nebo technikou, musíme se vrátit k důrazu," doplnil šestadvacetiletý obránce.