Sovy dolétaly. Tíživá ekonomická situace dohnala hokejovou Techniku k prozatímnímu ukončení činnosti. Brněnský klub převedl licenci na druhou ligu do pražských Letňan a čeká jej minimálně roční pauza. „Sezonu jsme se rozhodli odpískat. S našimi zdroji bychom mohli hrát maximálně krajský přebor. Je to bolestivé, ale bez peněz hokej hrát nejde,“ potvrzuje sportovní manažer Techniky Vlastimil Odehnal.

Brněnský klub pocítil nepříznivou ekonomickou situaci už v nedávno skončené sezoně, když se zachraňoval až v baráži. „Mrzí mě to, jsem Brňák, měl jsem klub doma. Ale pokud bychom fungovali za úplně minimálních podmínek, těžko říct, jakou bychom měli úroveň,“ krčí rameny kapitán týmu Ondřej Stehlík.

V ošidné baráži zvládli svůj úkol. Hokejisté brněnské Techniky (v tmavém) ve skupině o udržení zachovali druholigovou příslušnost. Ve středečním utkání na domácím ledě zdolali Sokolov 4:1 a soupeř už je nemůže v tabulce předstihnout.
OBRAZEM: Technika zvládla ošidnou baráž. Udržela druholigovou příslušnost

Technika uvažovala i o přechodu do Sky Alps Hockey League, což je druhá nejvyšší rakouská soutěž. „Zjistili jsme, že náklady jsou podobné jako na naši druhou ligu, takže jsme přesun nakonec nijak intenzivně neřešili. V mezidobí se pokusíme sehnat partnery a za rok zkusíme pokračovat,“ nevylučuje Odehnal návrat klubu na hokejovou mapu.

Na ní se naopak už od nového ročníku pravděpodobně objeví nový vysokoškolský celek z Brna, který usiluje o start v Evropské univerzitní hokejové lize. V její východní divizi hrají univerzitní týmy České republiky, Slovenska, Rakouska, Polska a nově Maďarska. „Uvažovali jsme právě i o druhé české lize, ale není vhodná pro cílovou skupinu, kterou plánujeme oslovit. A také je nákladnější,“ vysvětluje Stehlík, jeden z tvůrců nového projektu.

PŘESUN HRÁČŮ

Nový tým počítá i se zařazením hráčů Techniky, kteří stále studují. „O ty se chceme opřít, pokud neseženou jiné angažmá ve druhé lize. Hlásí se nám i kluci, kteří hrají krajské soutěže. Hráčů je docela dost. Cíl je sloužit jako mezistupeň třeba pro ty, kteří mají ambice hrát první ligu,“ říká Stehlík.

Podmínka pro hráče je věk do třiceti let, účast na denním nebo externím studiu příslušné vysoké školy a absence profesionální smlouvy.

V kategorii do 66 kilogramů MMA zvítězil Brňan Štěpán Šlapanský (v černých trenkách) nad Polákem Adamem Witkowskim ve druhém kole chvatem.
OBRAZEM: Bobycentrum ovládly souboje v kleci. V MMA nebo thajském boxu

Tým potřebuje stihnout vyřídit formality ohledně účasti do konce července. „Finišujeme, gró je podpora školy, zázemí. Blížíme se ke zdárnému konci a snad vše stihneme,“ dodává Stehlík.