„Když mě z Brna poslali pryč, chvíli jsem to vstřebával. Ale v Třebíči jsem a doma daří se nám. Vždy tady budu hrát rád," říká útočník Vilém Burian. Ten však kvůli zranění do dvou poslední utkání nezasáhl.

Burian je s pěti góly nejlepší střelec mužstva. Miroslav Holec, který také patří Kometě, je s desíti body nejproduktivnější muž Třebíče. Mají tak velký podíl na tom, že tým z Vysočiny získal v osmi duelech dvacet bodů. „Rozjezd nám vyšel jako celému týmu. A kluci z Komety na tom samozřejmě mají svůj podíl," říká třebíčský trenér Jiří Mička.

Kromě dvou zmíněných útočníků nastupuje v dresu prvoligového lídra i jedenadvacetiletý obránce Tomáš Dujsík. „Odehraje to, co po něm chceme. Na svých chybičkách poctivě pracuje, jednou bude kvalitní obránce a v Kometě bude patřit k základním stavebním kamenům," chválí Mička mladého beka, kterého zdobí pět plusových bodů ve statistice účasti na ledě. Dujsík také v sezoně naskočil do všech utkání.

Burian se zranil ve špatnou chvíli: Přesto věřím, že šanci v Brně dostanu
Rozhovor s Vilémem Burianem si přečtěte ve středečním tištěném Brněnském deníku Rovnost

Dobrých výkonů svých hráčů v třebíčském dresu si všímá i trenér Komety Vladimír Kýhos. „Jsme ve stálém spojení s trenérem Mičkou, byli jsme se i podívat na zápas. Třebíč je blízko, komunikace funguje velmi dobře," popisuje kouč.

Zatímco Třebíči to šlape, Kometě vstup do sezony nevyšel. V kombinaci se zraněním Jana Káni se tak pro hráče z Třebíče možnost návratu do Brna. „Je škoda, že se Vilda zranil. Nějaké problémy s tříslem měl i Míra Holec," upozorňuje Kýhos.

Zranění brněnských hokejistů se Třebíče přímo dotýká. Trenér Mička se přesto zvědavě nepídí po detailech zdravotního stavu hráčů Komety. „Jsem rádi, že nám Brno poslalo hráče, kteří mají extraligovou kvalitu. Ale pořád se soustředíme hlavně na sebe a náš tým," sděluje Mička.

Kometa není jediný extraligový klub, který s Horáckou Slavií spolupracuje. Za prvoligový tým nastupuje i několik hráčů z Olomouce. „Pro kmenové hráče Třebíče tak pak v kádru zbývá méně místa, i kvůli pravidlu o nasazování mladých hráčů. Buď nehrají, nebo mají méně času na ledě. Konkurence je veliká. Ale žádný špatný vzduch v kabině kvůli tomu není," prozrazuje Burian.

DAVID NEKVINDA