„Těším se tam. S hokejem jsem za Lužánkami začínal. Mám tam ještě nějaké srandovní fotky, na kterých jsem uražený, že hokej dělat nebudu. Mám tam na sobě fantastický svetr a helmu," směje se útočník Jan Hruška.

V prestižní zámořské soutěži NHL jsou duely pod otevřeným pravidelná součást programu každé sezony. Brněnští hokejisté, ale i jejich vyzyvatelé, si zkusí něco nového. „Pokud bude sněžit nebo pršet, tak to asi na žádná velká hokejová kouzla nebude. Když nepůjdou dělat kličky, tak se to musí obejít bez nich. Bude třeba hrát jednoduchý hokej," povídá Hruška.

pamětníci open air game 2011Sestava na Open Air Game proti Pardubicím (2:4), 2. ledna 2011:
Trvaj – Kempný, Bičánek, Malec, Mojžíš, Stehlík, Houdek – Veselý, R. Hruška, Kvapil – Jaroslav Svoboda, Brabenec, Jakub Svoboda – Huml, R. Procházka, Dlouhý – Erat, Meidl, Polodna.
Současná Komety: Čiliak, Falter – Kaberle, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Spang, Stehlík, Štindl – Burian, Čermák, Dočekal, Hruška, Káňa, Koreis, Mrázek, Němec, Ostřížek, Raška, H. Zohorna, R. Zohorna, Ton, Vondráček, Ton.
*podtržení hráči jsou pamětníci z Pardubic 2011

Hru na přírodním kluzišti si vyzkoušel i trenér Komety Alois Hadamczik. „V Kravařích nebyl zimák, tam hrál člověk jenom na rybníku. Nebyly nějaké padesátiminutové tréninky, trvaly pět hodin v kuse," usmívá se.

Se svými svěřenci bude mít na adaptaci na přírodní led krátkou přípravu. „Budeme tam mít jen dva tréninky a zápas. Podmínky budou ale i pro soupeře stejné," hlásí třiašedesátile­tý kouč.

Hokejové hry vidí Hadamczik především jako odměnu pro fanoušky. „Větší pohodlnost máme v hale, ale my jsme tady od toho abychom bavili diváky a udělali pro ně maximum. Podobné zápasy jsou v Americe běžné. Naši diváci si to zaslouží," říká Hadamczik.

Brněnští fanoušci už si jedno Open Air Game dopřáli. Kometa se ve Svítkově 2. ledna 2011 postavila Pardubicím a utkání prohrála 2:4. Teď si zahraje střetnutí pod širým nebem po pěti letech.

Z hráčů pamatují prestižní duel ve Svítkově ze současného kádru jen obránci Tomáš Malec a Richard Stehlík. „Uvidíme, nikdy jsem takový zápas nehrál. Bude to netradiční událost. Přeju si plný stadion, aby to byl zážitek na celý život," říká kapitán Komety Leoš Čermák.