"Začátek byl pro mě hodně rozpačitý. Fanoušci mě skvěle přijali a upřímně říkám, že jsem z toho byl docela naměkko. Postupem času ale ze mě tréma spadla, pomohly tomu i dvě asistence,“ usmíval se po utkání Pucher.

Přípravné utkání Orlů s týmem hrající mezinárodní soutěž splnilo všechny atributy kvalitního hokeje. K vidění byl skvělý hokej, napínavé okamžiky i dvě nefalšované hokejové rvačky. „Byl to náročný zápas po všech stránkách. Je to trochu jiný hokej. Budeme se muset přizpůsobit evropském stylu. Je zkrátka rychlejší a tvrdší,“ dodal Pucher.

Zápas nebyl významný pouze pro domácí. Utkání bylo netradiční i pro jednoho hráče Jesenice. Její branku totiž hájí litvínovský odchovanec Michal Fikrt. Ten měl důvod k radosti jen na začátku duelu. Jesenice se v desáté minutě ujala vedení, ale brzy o něj přišla. A Orli si nebrali se svým soupeřem servítky.

Ačkoli bylo po dvou třetinách skóre vyrovnané a diváci očekávali závěrečné drama, nakonec duel vyzněl jednoznačně ve prospěch domácích. Ti čtyřmi góly v poslední třetině doslova zdecimovali akcie Jesenice na úspěch a zvítězili vysoko 6:2.

Orli tak mají za sebou druhé přípravné utkání před novým ročníkem. To další odehrají opět se slovinským soupeřem, tentokrát však na jeho stadionu.

Orli Znojmo – Jesenice 6:2

Třetiny: 1:2, 1:0, 4:0
Branky a nahrávky: 13. Kanko (Lattner), 25. Říha (Havlík), 43. Havlík (Pucher, David), 45. Podešva (Škadra), 52. Lattner (Podešva, Bořuta), 53. Trojan (Pucher, Havlík) – 10. Manfreda (Pusa), 15. Bizalj (Cerkovnik).
Diváků: 1507.

Sestavy

Znojmo: Kacetl - Štach, Pláněk, Bořuta, Škadra, Vosátko, David, Klimeš, Stehlík - Havlík, Haman, Říha, Lattner, Podešva, Kanko, Staněk, Pucher, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Trojan.

Jesenice: Fikrt (30. Krošelj) - Pretnar, Tavželj, Magovac, Ward-Cardinal, Tošič, Erman, Rakovič, Cerkovnik - Pusa, Rabbit, Manfreda, Anže, Tomo, Brus, Židan, Ankrst, Berčič, Sodja, Dolinšek, Badiura, Bizalj.