Kometa i poosmé v řadě bodovala, když se ve třetí třetině vzchopila a dohnala dvougólové manko. Po trefách Jakuba Svobody a Dlouhého v nájezdech zvítězila 4:3.

Ty už plzeňský „zloduch" Ryan Hollweg sledoval jen zpoza mantinelu. Na ledě vydržel jen dvanáct minut poté, co se porval s brněnským zadákem Janem Švrčkem. „Mrzí mě, že jsem se nechal vyloučit tak brzy," posteskl si.

Brňané šli sice do vedení zásluhou šťastného gólu Hořavy, pak však diváci sledovali hlavně pěstní rozbroje. Ve dvanácté minutě nejdřív Hollweg u mantinelu fauloval brněnského centra Petrovického, a vzápětí jej knokautoval nevybíravým úderem. „První ránu jsem nečekal, druhou už ano, ale nevěděl jsem, že vystrčí ruku tak rychle. To je nákup," kroutil hlavou Petrovický.

Slovenského matadora šel okamžitě bránit domácí obránce Jan Švrček. Po pěstním souboji dostali oba bouřliváci osobní trest do konce utkání. Hollweg tak navázal na nedělní bitku se sparťanem Davidem Kočím. „Je to jeho práce. Hrál jsem v zámoří i hodně zápasů na farmě, znám i takové hokejisty. V NHL by si nic podobného nedovolil," zlobil se Petrovický.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejista Čermák: Bitky? Byli jsme po nich opaření

Na startu druhé třetiny byly rukavice znovu dole. Plzeňský Michal Dvořák šťouchl do Jakuba Koreise a oba šli okamžitě „do zbraně". Koreis měl v bitce navrch, ale oba bouřliváci rychle putovali do kabin.

Indiány však emoce na ledě vybudily. Ve druhé třetině třemi góly otočili nepříznivý stav. Brňané špatně bruslili a Plzeň zasypala Trvajovu branku střelami. A v polovině zápasu dvěma slepenými góly Slováka a Pletky otočila vývoj zápasu, na 3:1 zvyšoval Gulaš. „Brno vždycky hraje na hranici faulů a sudí jim to povolí. Pak se začal hrát hokej a byli jsme lepší," všiml si plzeňský útočník Václav Pletka.

Brno však znovu tasilo dvě přednosti: srdce a skvělou třetí třetinu. Fantasticky se totiž vzchopilo. Plzeň dostalo místy pod drtivý tlak a korunovalo je góly Čermáka a Jakuba Svobody. Ten pak hned v první sérii nájezdů překonal Tukku Raska. Nakonec to byla rozhodující trefa.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:3, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. M. Hořava, 44. L. Čermák (Žižka, M. Hořava), 52. J. Svoboda (H. Zohorna), rozhodující sam. nájezd J. Svoboda - 30. Slovák (Jan Kovář, Gulaš), 32. Pletka, 38. Gulaš (Martin Straka, Vlasák). Rozhodčí: Jeřábek, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8, navíc Žižka 10 min., Švrček, Koreis - Hollweg, Dvořák všichni 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 7200.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, L. Čermák, Dlouhý - M. Hořava, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, H. Zohorna - Koreis, Dočekal, J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Plzeň: Rask - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Marušák, Ševc - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Balej, M. Heřman, Dvořák - Hollweg, Pitule, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.