VYBERTE SI REGION

Hruška: Žhavý kandidát na mistrovství světa nejsem

Brno – V prvním zápase ani kapka potu na dresu, ve druhém pořádná dřina. Útočník hokejové Komety Jan Hruška se o víkendu představil až ve druhém dějství reprezentačního dvojzápasu Euro Hockey Tour s Ruskem. Ani po sobotním vytížení přes patnáct minut na ledě nedoufá v šanci na květnovém mistrovství světa v Moskvě a Petrohradě. „O šampionátu se mnou nikdo nemluvil, ale nějaký žhavý kandidát na mistrovství nejsem," hlásí třicetiletý forvard.

16.2.2016
SDÍLEJ:

Útočník Komety Jan Hruška.Foto: DENÍK/Attila Racek

Experti po sobotní porážce českého výběru 2:4 ve Vítkovicích už začali spekulovat o možných kandidátech pro šampionát z evropských klubů. V odhadech se Hruškovi dávala patnácti procentní šance. „Je to realistický odhad. Byl jsem jen na dvou akcích (první start v listopadu na Karjala Cupu – pozn. red.). O víkendu nehrálo ještě plno kluků, kteří mají obrovskou kvalitu. Snad jsem nějak nepropadl. Budu rád za každou pozvánku. Dokážu si, že na to mám," povídá Hruška.

Brněnský odchovanec nastupoval po vyloučení Roberta Kousala ve dvou útocích. „Tempo v reprezentaci je přeci jen vyšší než v extralize, takže jsem měl ke konci duelu už trochu problémy se silami," směje se. „Samozřejmě jsem ale rád za prostor, který jsem dostal. Později jsme hráli i na tři centry, takže to bylo příjemnější," dodává.

Taktické prvky mu seděly. „Člověk v sobě neměl automatizmy. Prostě kdo byl nejvýš, hned napadal, ať už šlo o centra nebo křídlo," míní.

Dril proti Rusům
Statistiky Jana Hrušky po sobotní prohře 2:4 s Ruskem:
Čas na ledě: 15:39.
Střely: 3.
Hity: 4.
Úspěšnost buly: 70 % (7/10).
Formace: Začal v centru čtvrtého útoku s Janem Buchtelem a Danielem Přibylem. Po vyloučení Roberta Kousala do konce utkání hrál ve dvou útocích.

Autor: Petr Musil

16.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Nemocní z léčebny se přestěhují do Úrazové nemocnice. V březnu

Brno – Pětadvacet lidí z Léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci přesídlí vedení města do Úrazové nemocnice v Brně. Současné budovy totiž podle náměstka primátora Petra Hladíka nevyhovují dnešním potřebám. „Pacienti si zaslouží prostředí, které odpovídá jednadvacátému století," vysvětlil.

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies