Marek Kvapil, Martin Zaťovič, Martin Erat a Tomáš Vincour. Hned čtyři posily se vměstnaly do prvních dvou útoků. Trenéři už mají o jejich složení jasno. Sedmnáctiletého nadějného centra Martina Nečase doplní Kvapil s Eratem. „Je fajn, že Nečas dostává takovou příležitost. Uvidí se však, zda si udrží konstantní výkonnost. Bude i na akcích osmnáctky, čeká ho perná sezona," upozorňuje Hosták.

TŘICETIGÓLOVÝ STŘELEC

Naděje pro příští draft do NHL se bude učit o Erata. Kometa v pětatřicetiletém hráči našla střelce, který jí 
v předchozích sezonách chyběl. „Už v přípravě ukázal, že je to rozdílový hráč. Za třicetigólového střelce budeme jedině rádi, ale chceme, aby se střelecké účty rozložily. Vždyť kluci 
z naší čtvrté formace by jinde nastupovali ve druhé," míní asistent trenéra Komety Kamil Pokorný.

„Stejně vidím později vedle sebe Erata se Zaťovičem," přidává s úsměvem svůj tip Hosták.

Přihrávky v elitní formaci bude vymýšlet vyhlášený technik. „Tvůrce hry má být centr, ale vzhledem k tomu, že Nečas je ještě nezkušený, tak asi rozdá puky Kvapil," odhaduje bývalý reprezentační útočník Hosták.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

V přípravě se rozpadla trojice s Zaťovič, Jan Hruška a Vojtěch Němec. Do druhého útoku se posunul Vincour. „Vojtovi Němcovi podle nás sedí víc hra na pozici centra, kde nastupoval Honza Hruška. Víme, že čte hru a rozdává kotouče. Naopak Tomáš Vincour je silný na mantinelu," objasňuje Pokorný.

Posila ze Sibiru Novosibirsk zatím vstřelila v sedmi utkáních přípravy jeden gól. „Dohání trochu manko, ale jeho střela má obrovské parametry. Je to vidět na tréninku. Dožene to co nejdřív a pomůže nám," věří brněnský trenér.

Vůdci obrany jsou Ondřej Němec a Michal Gulaši. První jmenovaný je platný 
v přesilových hrách. „Měl 
by řídit hru na modré čáře. Dokáže překvapivou přihrávkou rozhodit obranu soupeře a má dobrou střelu," povídá Hosták na adresu beka, jenž usměrní kolegu z první obrany Jana Štencla.

Gulaši naopak přidá důraz a obětavost. „Jednoznačně lídr defenzivních činností," dodává Pokorný.

Teď zbývá, aby posily prodaly své schopnosti. „Kluci jsou top hráči a zapadli bez problému. Věřím, že potáhneme za jeden provaz," říká kapitán Leoš Čermák.