Po jihlavské Dukle je brněnská Kometa druhý nejúspěšnější hokejový klub československé i české historie. I proto se po svém odvěkém rivalovi z Vysočiny dočkala filmového dokumentu, který mapuje její historii.

Páteční jízdní řád
16.00: začátek koncertu skupiny Lidopop a soutěží o ceny na ochozu Kajot Areny
17.30: předpremiéra filmového dokumentu Hvězdy v záři Komety
18.20: vyhlášení nového hrdiny Království Komety, po něm následuje show na ledě, při níž děti z projektu Jsme jedna rodina a Filharmonie Brno představí vlastní píseň
19.30: začátek extraligového duelu Kometa Brno – Rytíři Kladno

Šedesát let života slavného klubu ověnčeného jedenácti tituly představí tvůrci v předpremiéře pátečním návštěvníkům Kajot Areny. „Unikátní dokument, který ve finální podobě viděli zatím jen střihači a režisér, zhlédnou diváci na kostce. Podobný film vznikl dosud jen o Jihlavě," láká marketingový manažer Komety Lukáš Bajer.

Autor projektu Hvězdy v záři Komety je David Lukšů, dramaturgie se ujal televizní komentátor Robert Záruba. „Období absolutního úspěchu Komety je zpracované opravdu podrobně, s důrazem na charakteristické příhody," podotýká Záruba.

Páteční program, kterým vrcholí oslavy šedesátého výročí klubu, odstartuje od čtyř hodin odpoledne na ochozu Kajot Areny koncert kapely Lidopop a soutěž o ceny.

V půl šesté začne projekce hodinového dokumentu a po něm přijde na řadu vyhlášení nového hrdiny Království Komety. Stane se jím Michael Svoboda, který s klubem spolupracuje mimo jiné na projektu Jsme jedna rodina.

Právě děti z dětských domovů a hendikepované děti, které sdružuje, pak za doprovodu Filharmonie Brno zazpívají o Kometě. „Věřím, že se přidají i diváci a při písni na led přijdou zástupci všech věkových kategorií klubu a s nimi i legendy. Vytvoří zeměkouli Komety, která bude demonstrovat nejen šedesát let klubu, ale také, že Kometa je víc než hokej," líčí Bajer.

Na závěr ceremoniálu dojde k předání symbolického šeku projektu Jsme jedna rodina a představení nového symbolu klubu. „Půjde o věc, která vystihne úspěchy Komety a v budoucnu se může vyjímat někde na výstavě. Necháme si ji jako překvapení," odmítá odtajnění marketingový manažer.

Netradičně od půl osmé večer pak padne úvodní buly extraligového duelu Komety s Kladnem. „Protáhneme rozbruslení a oběd bude později. Oslavy nemám rád a kluky se od nich snažíme uchránit. Musí se pořádně rozcvičit, a ne sedět někde na tribuně," upozorňuje brněnský trenér Vladimír Kýhos.

Dvě strany kompletního zpravodajství věnované oslavám brněnské Komety a také historii hokejového klubu najdete pouze v tištěném vydání pátečního Deníku Rovnost.