Jeho kariéra se opět proťala s tou bratrovo. Starší Tomáš před dvěma roky s Pardubicemi porazil Hynka v extraligovém finále. Tentokrát je jeden z těch, kteří mu uvolnili místo v nominaci. Kvůli zranění totiž do Edenu nemůže. „Zavolali jsme si. Říkali jsme, že to je škoda, mohli jsme se tam potkat oba. Místo bráchy jede Lev z Plzně, já nakonec nahradil Pacovského, který teď hraje za Mladou Boleslav," informoval Zohorna.

Ve výběru Vladimíra Růžičky je třetí hráč brněnské Komety. Už dřív kouč národního týmu povolal Michala Kempného a Tomáše Svobodu. „Je super, že v reprezentaci bude Brno takhle zastoupené," potěšilo třiadvacetiletého křídelníka.

Ještě dopoledne si zašel na dobrovolný trénink brněnského klubu. „Kluci mi nic neříkali, asi ani nevěděli, že pojedu na kemp. Pro mě je dobré, že už jsem byl dvakrát na bruslích a nejedu do Prahy úplně nerozehraný," upozornil rodák z Havlíčkova Brodu.

Ve slávistickém Edenu se poprvé dostane pod ruku trenéra Růžičky. „Jsem na jeho tréninky skutečně hodně zvědavý," těšil se Zohorna na přípravu pod dvojnásobným koučem mistrů světa.

Nyní útočník ví, že jeho výkony reprezentační trenéři sledují. „Doufám, že se mi kemp povede. Ale o tom, jestli třeba pojedu na nějaký přípravný turnaj, rozhodnou spíš výkony v sezoně. Když se mi bude dařit, rád s reprezentací někam pojedu," zadoufal hokejista, jehož mladší bratr Radim hraje za juniory Komety.

V kabině národního týmu potkal známé tváře. „Většinu kluků z extraligy docela dobře znám. A krom spoluhráčů z Komety tam bude třeba i Štěpán Novotný," zmínil Zohorna bývalého spoluhráče.

DAVID NEKVINDA