Ševci jej vybojovali především pro kapitána Petra Čajánka. Trojnásobný mistr světa se domácího zlata dočkal na pátý pokus. „Splnil jsem svůj sen. Pro nikoho nemůže být víc nic než doma vyhrát titul v takové atmosféře. Jsem strašně rád," prohlásil šťastný zlínský rodák, který po utkání ještě neoznámil očekávané ukončení kariéry. „To teď nechci řešit," dodal.

Sám se v zápase trefil. V oslabení dával branku na 2:1. Úvod duelu sice patřil Kometě, první se ale prosadili domácí. „Tlačili jsme se a dostali góly. Chybí nám jednoduchost. Nemáme fazonu, která nám pomůže puk dotlačit přes ležící hráče," posteskl si nejlepší střelec Komety v play off Vojtěch Němec.

Nejúspěšnější snajpr Zlína na ledě chyběl. Ondřej Veselý pykal za krosček na Michala Kempného. A musel slavit v civilu. „Trest není adekvátní zákroku," upozornil už před zápasem asistent zlínského kouče Juraj Jurík.

To byla jediná kaňka velkého zlínského večera. Domácí na ledě kralovali. Brňané aspoň uťali střeleckou smůlu v přesilovkách, kterou protrhl obránce Petr Kuboš. „Škoda, že víc nestřílíme," litoval zkušený bek.

Zaplněný stadion Luďka Čajky byl ale s mimořádným gólovým přídělem spokojený. I když k nelibosti domácích fandů Kometa zápas zdramatizovala svou třetí brankou ve 49. minutě. Zlínu přihrály titul skvělé přesilovky i fantastické zákroky brankáře Libora Kašíka, nejlepšího nováčka extraligy. „Každý zápas jsem bojoval hlavně se sebou, abych se uklidnil," přiznal Kašík.

Jihomoravský celek odehrál v play off osmnáct zápasů – o jeden víc než Zlín. Do síně slávy tentokrát nepřidá svůj dvanáctý titul. Rekord jihlavské Dukly ještě přinejmenším rok odolá. Podruhé za poslední tři sezony se ale Brno dostalo do finále. „Zatím ve mě přesto převládá smutek. Věřil jsem, že ještě budeme hrát v Brně, prohru jsem zatím nestrávil," přiznal kouč Komety Vladimír Kýhos. Životního úspěchu se naopak dočkal zlínský kouč Rostislav Vlach. Po loňské smolné finálové sérii s Plzní slaví mistrovský titul. „Kouzlo Zlína je v tom, že tady hraje spousta odchovanců a máme obrovskou podporu celého města," doplnil zlínský kapitán Čajánek.