Už za konečného stavu 4:0 pro Techniku se Jurča pustil do potyčky s hostujícím Kamilem Valentíkem. „Zase tak netradiční to u mě nebývá, je to hokej a nejdu pro ránu daleko. Když se situace naskytne, nedá se nic dělat. Tentokrát potyčka vznikla trošku nešťastně. viděl jsem puk pod betony gólmana, takže jsem do něj šťoural a obránci se to dvakrát nelíbilo," popisuje moment ze závěru duelu Jurča.

První úder podle něj vyslal o deset centimetrů vyšší obránce Bobrů. „Už jsem spíš přišel do boxerského kroužku. Vyměnili jsme si jen rány v rukavicích, bylo to stručné, hned mezi nás vlétli čároví rozhodčí. K žádnému zranění ani nedošlo," říká jedenatřicetiletý útočník. „Bitky nevyhledávám, ale když se k ní nachomýtnu, musím se bránit," dodává hráč, který měří 173 centimetrů a váží 73 kilogramů.

Až v duelu 31. kola s Valašským Meziříčím si připsal první letošní šarvátku. Loni stihl dvě. „Proti Vsetínu skončil soupeř na zemi, s Prostějovem jsme se ocitli na ledě oba, takže to bylo spíš objetí," směje se odchovanec Hradce Králové.

Třetí celek druholigové skupiny Východ zlomil odpor předposledních desátých Bobrů až ve druhé třetině. „Ze začátku jsme vyčkávali, měli jsme pár šancí, ale nedali je, stejně jako hosté. Gól ve druhé třetině rozhodl, přinesl do naší hry klid," vrací se Jurča k utkání.

Už ve středu od půl šesté večer se Technika představí na ledě druhého Vsetína, na který ztrácí pouze bod. „Letos jsme s ním dvakrát prohráli, máme mu co vracet. Chceme bodovat, hlavně musíme víc bruslit," nabádá brněnský útočník.