VYBERTE SI REGION

Jurčova "stručná" bitka. Narazil na boxerský kroužek

Brno – Jeho úkoly na hřišti jsou jiné. Hokejový útočník brněnské Techniky Petr Jurča se sedmnácti brankami vede s Michalem Brzobohatým střeleckou tabulkou druholigového celku, druhé místo mu patří i v týmové produktivitě. V závěru sobotní domácí bitvy s Valašským Meziříčím se ovšem proměnil v bitkaře.

12.1.2015
SDÍLEJ:

Hokejová Technika. Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Attila Racek

Už za konečného stavu 4:0 pro Techniku se Jurča pustil do potyčky s hostujícím Kamilem Valentíkem. „Zase tak netradiční to u mě nebývá, je to hokej a nejdu pro ránu daleko. Když se situace naskytne, nedá se nic dělat. Tentokrát potyčka vznikla trošku nešťastně. viděl jsem puk pod betony gólmana, takže jsem do něj šťoural a obránci se to dvakrát nelíbilo," popisuje moment ze závěru duelu Jurča.

První úder podle něj vyslal o deset centimetrů vyšší obránce Bobrů. „Už jsem spíš přišel do boxerského kroužku. Vyměnili jsme si jen rány v rukavicích, bylo to stručné, hned mezi nás vlétli čároví rozhodčí. K žádnému zranění ani nedošlo," říká jedenatřicetiletý útočník. „Bitky nevyhledávám, ale když se k ní nachomýtnu, musím se bránit," dodává hráč, který měří 173 centimetrů a váží 73 kilogramů.

Až v duelu 31. kola s Valašským Meziříčím si připsal první letošní šarvátku. Loni stihl dvě. „Proti Vsetínu skončil soupeř na zemi, s Prostějovem jsme se ocitli na ledě oba, takže to bylo spíš objetí," směje se odchovanec Hradce Králové.

Třetí celek druholigové skupiny Východ zlomil odpor předposledních desátých Bobrů až ve druhé třetině. „Ze začátku jsme vyčkávali, měli jsme pár šancí, ale nedali je, stejně jako hosté. Gól ve druhé třetině rozhodl, přinesl do naší hry klid," vrací se Jurča k utkání.

Už ve středu od půl šesté večer se Technika představí na ledě druhého Vsetína, na který ztrácí pouze bod. „Letos jsme s ním dvakrát prohráli, máme mu co vracet. Chceme bodovat, hlavně musíme víc bruslit," nabádá brněnský útočník.

Autor: Jaroslav Kára

12.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies