„Ještě ve středu jsme spolu slavili Vánoce. A před zápasem jsme si jenom napsali kvůli vstupenkám. Během zápasu jsme se trochu bavili. Říkal mi, ať mám hlavu nahoře, aby mě netrefil," popsal Káňa rodinnou rivalitu. „Věřím ale, že on tak zákeřný není nebo by aspoň nebyl ke mně," doplnil s úsměvem.

Vstup do zápasu vyšel lépe Brnu, když v osmé minutě skóroval Tomáš Vondráček. Na jeho gól navázal v přesilovce v polovině zápasu právě Káňa. „Při střele Kováčika mně puk líznul nohu. Prémie na dnešní derby jsem měl v kabině vypsané. Rád spoluhráčům zaplatím svačinu vzhledem k dnešnímu vítězství," dodal hráč, jenž v doposud odehraných 31 zápasech zaznamenal 11 kanadských bodů za pět gólů a šest asistencí.

O 103 sekund později ve vlastním oslabení prostřelil gólmana Kašíka Vilém Burian a Brno mělo rázem tříbrankový náskok. Berani bojovali před vyprodaným hledištěm i za nepříznivého stavu a odměnou jim byl gól Jaroslava Balaštíka. Další trefu ale nikdo ze zlínských hráčů nepřidal a konečné skóre zápasu určil v závěru ve dvojnásobné přesilovce Tomáš Svoboda.

„Zlínští museli něco změnit, a tak nás začali dohrávat. Vedli jsme a neměli zapotřebí dostávat se do šarvátek, abychom byli vylučovaní a domácí měli přesilovky. Dnes jsme jim naštěstí ale moc šancí nedávali a zápas jsme zvládli," uvedl jednadvacetile­tý hráč.

Extraliga měla na programu své 32. kolo během druhého vánočního svátku. Poklidná atmosféra Vánoc v tradičně vyhecovaném derby ale neplatila. „Vánoce jsou svátky klidu, a tak by to mělo vypadat i na ledě. Samozřejmě si dělám legraci. Emoce plály a po pauze je každý zápas důležitý. Zlín chtěl dnešní utkání taky zvládnout, ale nám to naštěstí vyšlo líp," dodal spokojený Káňa.