Kapitán jen těžko hledal slova. „Cítím obrovské zklamání a zmar. Celosezonní dřina šla někam. Ani nemůžu publikovat kam. Je to zklamání pro celé Brno," smutnil osmatřicetile­tý zadák.

Poslední utkání základní části, v němž Kometa utrpěla na ledě Sparty debakl 0:6, sledoval pouze na internetu. „I když se zápas nevyvíjel dobře, dvě třetiny jsem věřil, že postoupíme do play off, protože Zlín vedl nad Pardubicemi 3:0. Když Pardubice vyrovnaly a kluci dostali od Sparty třetí gól, už mi bylo jasné, že to bude hodně těžké. Na našem týmu se projevovala křeč," povídal Bičánek.

S Kometou jej nyní čeká šestikolové play out, v němž Brno dělí od barážových příček devět bodů. „Nejsme ve fazoně, kdy si můžeme říct, že půjde o snadnou záležitost. Už po víkendu se naše pozice může hodně zlepšit, jenže i když budeme matematicky zachránění, nesmíme nic vypustit. Všech šest zápasů musíme odehrát se ctí. Každý bojuje o své jméno, které nosí vzadu na dresu, a hlavně za Kometu, jejíž znak máme na hrudi," burcoval brněnský kapitán.

Pro hokejistu se 490 zápasy v extralize a 129 v zámořské NHL patrně půjde o poslední souboje kariéry. „Už na pětadevadesát procent vím, co bude po sezoně. Velký dopad na rozhodnutí moje i vedení klubu má současná situace. Ale teď přemýšlím jen nad následujícími třemi týdny soutěže, abychom se po nich vyhnuli baráži. To je pro mě srdcová záležitost," prohlásil Bičánek.

Play out už v Kometě po příchodu ze Znojma zažil dvakrát. „Dovedu si představit co nás také od diváků čeká. Bude prázdná hala, očekávám i některé nepříjemné reakce, s nimiž musíme počítat," hlesl trojnásobný český reprezentant.

Po doléčení virózy zasáhne kapitán do nedělního domácího duelu s Chomutovem. „Už se normálně zapojím do tréninku," dodal Bičánek.