"Jsem rád, že se vše dotáhlo a mohl jsem nakonec nastoupit," uvedl po utkání novinářům Klesla, který byl o své pozici s trenérem domluven. "Šlo to podle plánů. Celý týden jsem trénoval ve čtvrté lajně a s trenérem jsme se dohodli, že v ní začnu a podle vývoje utkání se to pak prostřídá. I pro něho to bylo těžké, neboť do poslední chvíle nevěděl, zda budu hrát," vysvětloval Klesla.


Novojičínský rodák, který trénuje s Třincem už od poloviny srpna, zažil i poslední výluku NHL, tehdy ale v nejvyšší české soutěži navlékal dres Vsetína. I proto jeden z dotazů mířil na srovnání extraligy v obou ročnících. "Tehdy (sezona 2004/05), to bylo jiné. Působilo zde přes třicet českých hráčů z NHL, to tempo a kvalita byla vynikající. Letos jich tolik nebude. Ale úroveň soutěže se jejich přítomností určitě zase pozvedne," podotkl.


S adaptací na jiné rozměry hrací plochy nebo české sudí problémy dle svých slov neměl, mrzel ho jenom výsledek. Příčinu prohry pak spatřoval v kvalitní obranné práci soupeře a nepovedený závěr prostřední části, kdy hosté dvěma trefami otočili z 1:2 na 3:2.


"Je to škoda, měli jsme to udržet. Brno dalo pěkné góly, pak to stáhli a těžko se přes ně přecházelo. Mají kvalitní tým, poskládali se tam v pěti lidech, Radim Bičánek tomu velel a bylo těžké to prorážet. Měli jsme si to spíše nahazovat a jít za tím přímočařeji. Příště. Máme, co zlepšovat," řekl Klesla.
V poslední části se Oceláři tlačili za vyrovnáním, ale k brankovým situacím se dostávali pouze v přesilových hrách. Při rovnoměrném počtu hráčů na ledě jim Brno moc nepovolilo. V poslední minutě jim hosté nabídli ještě jednu početní výhodu, ale v ní se blýsknul při power play domácích útočník Čermák.
V obranném pásmu na vhazování přelstil Bonka, puk zasáhnul přímo z buly a puk plachtící přes celé kluziště zapadnul do opuštěné klece. "To bylo pěkné, povedlo se mu to. Je to na zlatou helmu," vyseknul Klesla poklonu soupeři.