Sedmadvacetiletý obránce se nebojí rozdat rány, ale nejedná bezmyšlenkovitě. „Člověk si nesmí nechat všechno líbit, ani v přáteláku. V zápase Salcburku a Sparty šlo o vražení na hrazení a sparťané se zastali spoluhráče. Ještě jsem se nesetkal s tím, že se hráči před duelem domluví. Rvačka v přípravě většinou vzejde z nějakého zákroku a následné msty, nebo hráči mezi sebou něco prohodí. Každý jde na sto procent a emoce vstupují do zápasu,“ sděluje zkušený Lattner, který umí zahrát i v útoku.

Hokejisté Přerova (ve žlutém) v přípravě proti Orlům Znojmo.
Orli si na Zubrech smlsli. Přerov dostal od Jihomoravanů „bůra"

Právě nesmyslné fauly startují melu. O vendetu šlo i při čtvrteční výhře Komety 3:1 proti Dukle Jihlava. Urostlý obránce Petr Ulrych sestřelil u mantinelu šestnáctiletého útočníka Komety Vojtěcha Střondalu. „Dvoumetrový bek přijede jako třetí do souboje, a sundá hráče s košíkem. Pro mě je to zklamání, protože hráči k sobě mají mít nějaký respekt. Druhé zklamání je pro nás to, že rozhodčí zákrok nepotrestali. Sice se poté přišli omluvit, že šlo o faul, ale musí se trestat,“ štvalo asistenta kouče Komety Kamila Pokorného.

Zajímavost
Pozornost si získala hromadná bitka z minulého týdne mezi hráči pražské Sparty a Salcburkem. Na turnaji v Garmisch-Parten-kirchenu se po vražení forvarda Sparty Alexandra Reichenberga na hrazení strhla mela. Do strkanic u střídačky Pražanů se zapojili i brankáři, ale v pěstních soubojích se angažovali především hráči. Urostlý pražský bek Richard Nedomlel byl nejaktivnější, zvedal ruce na znak vítězství v bitce, ale také mu tekla krev z nosu.
Ve vítězném duelu Banské Bystrice 5:2 proti účastníkovi KHL bratislavskému Slovanu se zase porval i český forvard Radek Smoleňák s Martinem Bellušem.

Ulrycha naháněl po ledě zadák Michal Gulaši, mezitím však Střondalu pomstil útočník Marcel Haščák, který vyhrál bitku s Radkem Hubáčkem. „Mladý šikovný chlapec a nějaký obránce se na něm vyvyšuje… Postavil jsem se za Vojtu, každý by to udělal. K vysokému bekovi mě kluci nepustili, bránil si ho Guli,“ vtipkoval Haščák.

Potyčku ovládl, i když mu mladší bratr bývalého hráče Komety Petra Hubáčka přetáhl dres přes hlavu. Jihlavský útočník měl roztržené obočí. „Narazila kosa na kámen. Dobře jsem ho trefil na hlavu. Po bitce jsme si podali ruce, to je normální. Párkrát jsem se bil, on taky. Dřív trochu víc, teď už se snažím věnovat hokeji,“ povídal třicetiletý slovenský útočník, jehož popudil i Hubáčkův krosček.

Otřesený Střondala odjel do nemocnice, ale ještě večer z ní byl propuštěn. Nakonec nepůjde o vážnější zranění.

Zastat mladíků se v Brně mohou typy obránců jako Gulaši, Tomáš Malec, z útočníků třeba Kanaďan Alexandre Mallet, Martin Dočekal. V minulé sezoně se za Martina Nečase ale postavil i hvězdný Martin Erat.

Kometa Brno proti Dukle Jihlava.
Výhru Komety nad Jihlavou řídilo duo rybářů, Haščák se mstil

I Znojmo si v sezoně nenechá nic líbit. Orli se porvali víckrát i ve vypjatém duelu doma s Mladou Boleslaví, který vyhráli 7:6. „V každém zápase teď v létě byly nějaké potyčky, třeba i menší. Máme mladý tým, všichni kluci jsou dobře silově připravení. Nejsme mužstvo, které půjde pro ránu daleko. V sezoně bude bitek víc,“ dodal Lattner.