VYBERTE SI REGION

Kometa byla dobrý krok, hlásí spokojeně Kozák

Brno – Zažívá sezonu plnou kotrmelců, ale doufá, že právě v Kometě se herně ustálí. Slovenský hokejový obránce Lukáš Kozák si zvyká na brněnské prostředí a je rád za každou minutu na ledě. „Zatím hodnotím těch pět zápasů ze svého pohledu pozitivně. Věřím, že přestup byl dobrý krok. Ve Slovanu Bratislava jsem hrál osm devět minut na zápas, což je dost málo na to, aby si člověk víc věřil a víc dovolil," hlásí čtyřiadvaceti­letý bek.

18.2.2016
SDÍLEJ:

Lukáš KozákFoto: www.hc-kometa.cz/Michal Eger

V Brně zatím dostává o poznání víc prostoru a má napilno, jelikož vstřebává nové poznatky po odchodu kouče Aloise Hadamczika a sestavení nového realizačního kádru s šéfem Komety Liborem Zábranským či asistentem trenéra Martinem Pešoutem. „Vyměnil se kouč, zase se nacvičovaly nové věci, pak jsem byl na reprezentačním srazu v Rakousku. Proti Hradci Králové to pro mě byl zas prakticky první zápas, protože celý herní systém se nacvičoval na novo," uznává Kozák.

Rodák ze slovenského Martina se na začátku sezony v bratislavském Slovanu hrajícím Kontinentální hokejovou ligu léčil přetrhané vazy v koleni, nyní se chce v Brně vrátit do formy. „Dělám jednoduché věci a snažím se hrát bez chyb. Když jsem přišel do Komety, nebyl jsem vyhraný a neměl jistotu, jakou bych si představoval," přiznává Kozák, který se v Kometě adaptoval i díky slovenské kolonii. Dřív znal brankáře Marka Čiliaka, beka Jozefa Kováčika či forvarda Rastislava Špirka.

Brno je pro něho navíc od domova vzdálené co by kamenem dohodil. „Mám zde byt, ale do Bratislavy to není daleko. Snažím se co nejvíc jezdit za přítelkyní a dítětem. Dá se říct, že jsem za padesát minut doma, není to problém," hlásí spokojeně.

Kozákovy minutyVe Slovanu Bratislava v KHL hrál Lukáš Kozák v rozmezí od osmi až do deseti minut.
Vytížení v pěti utkáních v dresu Komety:
Hradec Králové, doma – 12:58
Olomouc, venku – 17:41
Litvínov, doma – 14:28
Karlovy Vary, venku – 19:36
Vítkovice, doma – 17:57

Autor: Petr Musil

18.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies