Pod Špilberk zamířil bývalý obránce Sparty v pátek, kdy měl s týmem první trénink. V neděli naskočil už do vítězného utkání proti Jihlavě. „Ještě minulý týden jsem byl s kluky v kabině Sparty, bude to takové zpestřeníčko a doufám, že to pro nás dopadne dobře,“ vzhlížel Barinka k očekávanému televiznímu duelu.


Ve čtvrtfinále play-off skousával jasné vyřazení od Komety, teď stojí na straně úřadujícího mistra, z kterého mají v tabulce sedmí Pražané přirozený respekt. „Brno je mužstvo, které nás v poslední době často poráží. Hlavně v play-off nás vyřadilo třikrát po sobě, je to asi nejtěžší protivník, kterého můžeme mít,“ uvedl kapitán Sparty Jaroslav Hlinka, jenž si připsal při nedělní výhře 3:2 proti Hradci Králové sedmistý bod v pražském dresu.

Ilustrační foto.
Zbrojovka přivedla portugalského beka Gomeze a nigerijského útočníka Taiwa

Sestava KometyBrněnská sestava po příchodu Michala Barinky a návratu Leoše Čermáka:

BRANKÁŘI:
Čiliak (Vejmelka)
OBRÁNCI:
Gulaši, Krejčík
Barinka, O. Němec
Štencel, Bartejs – Král
ÚTOČNÍCI:
Svoboda, Hruška, Erat
Zaťovič, V. Němec, Haščák
Dočekal, Čermák, Vincour
Mallet, Nahodil, H. Zohorna


Brňané jsou na pátém místě, v neděli doma přehráli Duklu 4:2, přesto musí odstranit některé nedostatky. Chtějí zlepšit disciplínu i styl hry ve druhé polovině zápasů. „Zbytečně jsme polevili a ztráceli puky u modrých čar. Zasekávali jsme se v našem pásmu, což se nemůže stávat. Musíme si lépe najet, dát si lepší nahrávky a hrát chytrý hokej. Když tým vede 3:0, musí si to pohlídat,“ upozornil Barinka.


Kometa jde do utkání se Spartou už s přídavky, které úspěšně zařadila do sestavy. Uzdravil se kapitán Leoš Čermák, Barinka nastoupil po boku Ondřeje Němce. „Vyrůstali jsme spolu v mládežnických nároďácích. Potkali jsme se i v tom dospělém. Něco jsme spolu odehráli. Klapalo to. Moc mi nefušoval dopředu, já jemu zase dozadu,“ usmíval se Němec, který podobné rozdělení rolí zažil v reprezentaci třeba i s Petrem Čáslavou.


Zkraje sezony hrál v Brně s ofenzivnějším Jakubem Krejčíkem. „S Krejčou jsme si sedli loni v play-off, začátek jsme měli taky v pohodě. Trenéři se rozhodli pro změnu tím, že přišel Bary a akceptovali jsme to. Michal je kvalitní hráč. Nejel by na olympiádu, kdyby neměl něco za sebou. Na náš systém si zvykne,“ řekl Němec.


Do sestavy se vrátil i Čermák do třetího útoku po bok Martina Dočekala a Tomáše Vincoura. „Tak dlouhá pauza nepřidá moc na psychice. Jsem rád, že jsem zpátky v kolotoči, ale čeká mě spousta práce. Rychlostně je to trochu jiné než na tréninku,“ uznal Čermák, jenž si proti Jihlavě připsal asistenci.

Ilustrační foto.
Zbrojovka přivedla portugalského beka Gomeze a nigerijského útočníka Taiwa