V modrobílém mužstvu vládne po dvou domácích výhrách uvolněná nálada. „Ale dobojováno ještě není. Do Kladna moc rád nejezdím, protože se tam hraje dost těžko,“ upozornil brněnský kouč Zdeněk Venera.

Kladno zažije v domácím stánku s osmitisícovou kapacitou nebývalou atmosféru. Lidé z klubu odhadují, že návštěva může přesáhnout šest tisíc fanoušků. Nabobtná i díky modrobílým Moravanům, i když ti nechystají tak mohutný nájezd jako například do Prahy na Slavii. „V Brně a okolí jsme v předprodeji prodali asi pět set lístků. Pro hostující fandy jsme udělali v hale speciální sektor. Dostanou se do něj vchodem číslo třináct,“ upřesnil v pátek odpoledne tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

Klidnější prostředí

Modrobílí tak nemohou spoléhat na převahu v hledišti. „Největší rozdíl asi pocítíme v atmosféře. Ale přeju si, aby to tam hučelo jak v Brně. Hokejově už se asi oba týmy ničím nepřekvapí,“ zatipoval brněnský centr Tomáš Divíšek. Ten je zatím s pěti asistencemi nejproduktivnější muž obou sérií předkola.

Kladenským protivníkům dělá obrovské problémy jeho důraz a těžko jej obírají o kotouč. „Mé nahrávky bych tak nepřeceňoval. Byl v tom i kus náhody, ale cítím se dobře,“ reagoval Divíšek.

Jeho tým si dvěma výhrami hodně pozvedl sebevědomí, navíc se daří všem útokům. „Největší plus vidím v tom, že můžeme nastupovat ve stejném složení a nemusíme se sestavou míchat,“ potěšilo trenéra Veneru.

Naopak Rytíři se smiřují s možností, že přijdou o brankářskou jedničku Jana Cháberu. Ten nedokončil čtvrteční zápas a kvůli nastřelené patě ani včera netrénoval. „Honza ale chce nastoupit a před zápasem zkusí nazout brusle,“ naznačil Vojta.

Naději může dát Rytířům i pohled na statistiky. Brno se v Kladně po návratu do extraligy představilo desetkrát, v devíti případech odjíždělo s porážkou. „Nemáme zafajkované, že jsme postoupili. Všechno je otevřené,“ zdůraznil Venera.

A těžkou práci tuší i hráči. „Soupeř má nůž na krku. Asi bude hrát agresivněji. Přitvrdil už ve druhém zápase. Bude to na nás zkoušet všelijak,“ dodal Divíšek.

Kometa může dnes slavit čtvrtfinále. V případě kladenské výhry dojde i na čtvrtý duel, který by v neděli začal v půl šesté večer.