Po dvou prohrách si hokejisté odpočinuli. Na silvestra a Nový rok měli volno, na ledě se znovu sešli v pátek večer. „Volno se hodilo. Odreagovali jsme se, načerpali nové myšlenky," podotýká Kuboš, který se s rokem 2014 rozloučil dohromady s rodinou.

Od ledna do prvního února čeká Kometu jedenáct zápasů, po kterých následuje poslední reprezentační pauza sezony. Ve zbývajících osmi zápasech, které Brňany ještě čekají po ní, by už chtěli mít klid na přípravu před play off. „Cíl je získat přes osmdesát bodů a je celkem jedno, jestli jich nejvíc získáte v lednu, nebo třeba říj-nu. Chceme hrát jako v listopadu, který nám hodně vyšel, a ideálně se udržet v nejlepší čtveřici," přeje si asistent trenéra Martin Pešout. Momentálně jsou jeho svěřenci právě na čtvrtém místě, šest bodů před pátými Pardubicemi.

Na začátku nového roku Kometu trápí zdravotní neduhy jejích opor. Slovenský brankář Marek Čiliak nechytá už od Vánoc, před duelem v Pardubicích se k němu přidal další reprezentant, obránce Michal Kempný. Zastoupil ho junior Lukáš Vágner, který hrál v obranném páru s Kubošem. „Byl jsem trošku nervózní, ale pak to ze mě spadlo. Vedle Petra se cítím jistěji, je to zkušený obránce, který mi dokáže poradit," oceňuje mladík pomoc zkušenějšího spoluhráče.

Podle Kuboše ale extraligový novic moc rad nepotřeboval. „Lukáš je šikovný hráč. Jen jsme si řekli, ať hrajeme jednoduše," říká zadák.

Zatím není zcela jisté, zda se Vágner dostane na led i zítra proti Plzni. „Ještě nevíme, jak to bude s Kempným, sami jsme zvědaví, jestli bude s Plzní hrát. Ale doufáme, že už bude zdravý Jožo Kováčik," vyhlíží Pešout návrat zkušeného beka.

Nejistý je i start Čiliaka, který se v pátek poprvé hlásil na tréninku. V době jeho absence získala Kometa na střídavý start z Litoměřic dalšího brankáře Tomáše Krále. „Máme ho jako pojistku. Kdyby se nám některý z brankářů zranil v únoru, kdy už jsou uzavřené přestupy, tak nikoho nového přivést nemůžeme. Od vedení klubu je zisk Krále dobrý krok," objasňuje 
Pešout.