Šestadvacetiletý bek má zkušenosti ze zámořské NHL v dresu Atlanty. V minulé sezoně ale kvůli zranění sehrál pouze tři zápasy. „Byl jsem s Kometou v kontaktu už měsíc. Jsem moc rád, že jsem si mohl v utkání zahrát. Nejenom v Evropě, ale vůbec. Dvakrát jsem měl smolně přetržený křížový vaz v koleni," prohlásil dvoumetrový Slovák, který se uvedl už v úvodní třetině asistencí.

Kometa jeho příchodem zaceluje rány po zraněných becích Tomáši Žižkovi a Milanu Hruškovi. „Hledali jsme způsob, jak bychom vyřešili zranění, která nás postihla. Zároveň jsme už dříve přemýšleli o posílení obranných řad," uvedl sportovní manažer Komety Pavel Zubíček na klubovém webu.

Podle posledních dvou výsledků se zdá, že brněnský hokej problémy s obránci skutečně má. Po Zlínu se proti Kometě prosadily pětkrát rovněž Vítkovice. Zato v útoku vládne pohoda. „I když jde o přípravu, od naší produktivity se dá odrazit. Ale těch branek, které dostáváme, je pořád docela dost. Je to ale lepší, než kdybychom dali šest gólů za celou přípravu," upozornil útočník Tomáš Svoboda, který se stejně jako Martin Dočekal a Jan Hruška proti Severomoravanům prosadil dvakrát.

O konečný výsledek ale znovu nešlo. Kometa nechala odpočívat třeba Tomáše Divíška nebo brankáře Jiřího Trvaje, hosté zase Jiřího Burgra s Viktorem Ujčíkem. „Ale každá výhra se počítá," usmíval se brněnský kouč Zdeněk Venera, jehož celek čeká cesta do Německa k prvním zápasům European Trophy.

Premiéru si užije v saském Crimmitschau v pátek v osm hodin večer v duelu proti Hamburku.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 8:5 (3:1, 3:2, 2:2)

Branky: 9. a 28. T. Svoboda, 16. a 31. J. Hruška, 36. a 51. Dočekal, 15. Kováčik, 59. Holec - 20. Sloboda, 26. T. Káňa, 27. Svačina, 57. Šedivý, 58. J. Káňa.

V šestém přípravném duelu si brněnští hokejisté (uprostřed Tomáš Svoboda) připsali třetí výhru. Extraligového rivala z Vítkovic pokořili 8:2.Tomáš Svoboda ťal do rivala z Vítkovic

Brno – Těsně před startem letní European Trophy se hokejový útočník Komety Brno Tomáš Svoboda ujistil, že má v rukavicích pořádnou dávku střelného prachu.

V posledním přípravném duelu před německými souboji s Hamburkem a Berlínem Svoboda rozložil Vítkovice dvěma góly a přispěl k divoké brněnské výhře 8:5. „Je bezva, že se nás produktivita drží. Od toho se můžeme v sezoně odrazit. Pořád lepší, než když nám tam za celou přípravu padne třeba jen šest branek," líčil pětadvacetiletý forvard. „Jenže na druhou stranu taky dost gólů dostáváme," dodal okamžitě.

Brňané s extraligovým rivalem v úterý večer vedli tři minuty před koncem třetí třetiny už 7:3. Potom přišly dvě slepené vítkovické trefy. „Obrana je práce celé pětky. Musíme na ní zapracovat všichni," připomněl odchovanec pražské Slavie.

Svoboda si v útoku vyzkoušel spolupráci s dvacetiletým Janem Křivohlávkem a teprve sedmnáctiletým Adamem Raškou. „Všechno nám fungovalo. Jen v jednom střídání nás soupeř zavřel v pásmu a dělal nám problémy. Jinak jsme nehráli úplně špatně," těšilo brněnského útočníka.

Ani Vítkovice do Kajot Areny nepřijely v optimální sestavě a na ledě zkoušely různé herní varianty. „Týmy nebyly nejsilněji poskládané. Kluci se na hřišti hledají, protože spolu dlouho netrénují," vysvětloval vysoké skóre.