Až do neděle se programem extraligy proplétali bez výraznějších zakolísání. V minulém kole jim ale kladenští Rytíři uštědřili facku železnou rukavicí. Po porážce 1:5 se Jihomoravané musejí oklepat hodně rychle. V úterý od šesti hodin večer dohrávají jedenácté kolo proti týmu s pěti vítězstvími v řadě. Až do takové formy se v poslední době rozehráli hokejisté Třince.

Naposledy to odnesly porážkou 0:3 Pardubice, teď se chtějí Oceláři prodrápat na čelo tabulky přes Kometu. „Známe jejich útočnou sílu. Mají dvě až tři výborné lajny, které rozhodují zápasy. Ale v poslední době se prý hodně věnují také bránění," prohlásil kouč Brňanů Vladimír Kýhos.

V minulé sezoně padalo ve vzájemných zápasech v průměru sedm a tři čtvrtě gólu. Jenže v letošní sezoně se Kometa před soupeřovou brankou hledá. „Bohužel se v koncovce trápíme. I naposledy v Kladně jsme nehráli špatně, ale domácí nás předčili v produktivitě," prohlásil Kýhos.

Rozdíl devět gólů

Jeho třinecký protějšek Pavel Marek, který vede tým společně s Jiřím Kalousem, takové problémy nemá. Oceláři nastříleli o devět branek víc než Kometa 34. „Jsme rádi, že nám zápasy i hra vycházejí. Chceme v každé čtvrtině extraligy získat přes dvacet bodů," nastínil dlouhodobé plány kouč Marek.

Pondělní trénink Komety se nesl v duchu prostého úkolu. Tlačit se do brány. Tak jak to má vypadat i v dnešním zápase. A naopak nevypadalo v Kladně. „Takový duel občas přijde. Úspěch nás stála koncovka a nedůraz před brankou. Měli jsme šance, ale Kladno dalo dva tři náhodné góly a bylo po zápase," vrátil se k nepovedenému duelu brněnský obránce Jozef Kováčik. „Když takové góly dostáváme, musíme je i dávat. Na tréninku jsme se tlačili před brankáře," upozornil slovenský bek.

V Kometě si s první výraznou porážkou hlavu nelámou. „Takový výsledek jsme si ani nezasloužili. Ale není to katastrofa," mávl rukou Kýhos.

Napravit nedělní zaváhání proti rozjetému Třinci je však těžký úkol. „Každá série někdy skončí. Věřím, že jim ji překazíme a ukážeme, že v Kladně to byl jen omyl," dodal Kováčik, jemuž chybí čtyři zranění spoluhráči: Pivko, Čermák, Nosek, Koreis.

Stejný počet marodů hlásí také Třinec. Tomu scházejí Galvas, Peterek, Hamerlík a Orsava.