Do utkání jej trenér Vladimír Kýhos poslal v útočné formaci spolu s centrem Davidem Ostřížkem a Janem Hruškou na křídle. „Vypracovali si dost šancí. Na to, že vlétli hned do prvního ostrého zápasu, to bylo výborné," hodnotil souhru nové lajny domácí stratég.

Změnu do dalších přípravných utkání neplánuje. „Zatím k ní není důvod. Petr prokázal, že je střelec. Když šanci má, ten gól dá. Jsem spokojený," těšilo Kýhose.

Brněnský celek si proti účastníkovi KHL vypracoval převahu zejména v prvních dvou třetinách. Záhy po Tonově gólové ráně se po úniku dva na nikoho prosadil Jan Káňa. Řadu dalších příležitostí měli Brňané v přesilovkách, ale hosty podržel brankář Alexej Murygin. „Zase nás trochu zradila koncovka. Na to, kolik jsme měli šancí, jsou dva góly málo," mrzelo kouče.

I olomoucká posila Ostřížek po utkání zpytoval svědomí, když neproměnil další ze samostatných úniků. „Mohli jsme dát další tři góly, příležitostí jsme spálili hodně," posteskl si.

Ve formaci s Tonem a Hruškou se ale cítil třiadvacetiletý útočník dobře. Povinnost hledat při každém útoku kanonýra na pravém křídle na něm neležela. „Musíme si to zhodnotit sami. Jakmile jsme mezi kruhy, už nemá cenu někoho hledat do prázdné branky. Petrovi se snažíme vytvářet šance, ale za každou cenu ho hledat nemůžeme," podotkl.

Duel s Chabarovskem nabídl 4803 divákům na úvod sezony kvalitní podívanou. „Šlo o dobrý svižný hokej, soupeř byl rychlý, důrazný v soubojích, ale kluci se s tím dobře poprali," sdělil Kýhos. Už od čtvrtka čeká jeho svěřence slovenský Rona Cup, kde se utkají s Trenčínem, Skalicí a Nitrou. „Až pak dojde k nějaké selekci hráčů," dodal trenér.