Brněnští hokejisté dostali po nedělním výprasku 1:5 v Kladně jasné úkoly: střílet, clonit brankáři a tlačit se do branky. A ono to fungovalo. „Hráči plnili přesně to, co jsme si řekli. Přineslo to úspěch. Snad se poučí i do dalších zápasů," doufal domácí kouč Vladimír Kýhos.

Klíčové pro vývoj zápasu byly okamžité reakce Brňanů na vedení Třince. Odpověděli do dvou minut. A druhé třetina? To byla pro brněnského fanouška pohádka. Kometě stačilo něco málo přes deset minut, aby do sítě Šimona Hrubce nasázela čtyři branky. Mezi nimi byla i trefa do té doby zakletého snajpra Jana Hrušky. „V tu chvíli jsem fakt nepřemýšlel nad tím, že jsem deset zápasů nedal gól," mávl rukou Hruška.

Třinec přišel porážkou v dohrávce jedenáctého kola o šanci vystřídat Pardubice na trůnu aktuálního extraligového pořadí. Místo toho klesl na třetí příčku právě za Kometu. Ta má nyní stejně bodů jako Východočeši i Oceláři. „Samozřejmě jsme chtěli naši sérii výher prodloužit, ale to musíme hrát jako na jejím začátku. Bohužel, Kometa byla lepší," uznal útočník Třince a brněnský rodák Jiří Polanský.

Do branky Brna se tentokrát postavil Marek Čiliak, nezapotil se ale rozhodně tak jako jeho třinecký protějšek. Ve druhé třetině jej domácí zasypali pořádnou dávkou projektilů. „Před zápasem Kometa naříkala, že má problémy s koncovkou. To v tomhle zápase rozhodně neplatilo. Za výhrou si šla víc. My jsme jí to ale ulehčili," komentoval první porážku po patnáctibodové sérii třinecký kouč Jiří Kalous.

Třinec závěrečnou část ani nezdramatizoval. „Není to poprvé, co jsme poslední minuty dohráli v klidu. Klukům gratuluju," usmíval se brněnský stratég.

Kometa pokračuje extraligovou pouť znovu na domácím ledě. V pátek v šest hodin večer přivítají jedenácté Karlovy Vary.