Královéhradecký útočník je odchovanec Komety, prošel jejím juniorským výběrem. Za první tým v Brně však nikdy nehrál. „Nedostal jsem šanci. Když jsem tehdy hrál za juniory, doufal jsem, že nějaká šance přijde, alespoň na tréninky s áčkem," říká pětadvacetiletý reprezentant.

Čtěte také: Kometa startuje semifinále proti pevné obraně a nejlepšímu oslabení v play-off

RADĚJI ZÁMOŘÍ

V roce 2008 v sedmnácti letech odešel do zámořského juniorského týmu Saginaw hrající Ontario Hockey League. „Šance v Brně bohužel nepřišla, přijal jsem nabídku jít do zámoří," doplňuje Jarůšek.

Ze současného brněnského mužstva si zahrál jen v Mladé Boleslavi s obráncem Peterem Trškou a v juniorech Komety s gólmanem Markem Čiliakem. „Chytá dobře, ve čtvrtfinále to dokázal. Měl sice slabší období v sezoně, ale kdo z nás ho nemá. Kdyby chytal celý rok skvěle, tak asi v Brně není. Špičkujeme se. Když mi něco chytne, vždycky se usmívá. Psal jsem mu, ať si objednává dovolenou," směje se Jarůšek.

Zato Hruška hecování s hráči Mountfieldu vynechává. Prvoligovému Hradci Králové vypomáhal brněnský rodák s přestávkami mezi sezonami 2007/2008 až 2010/2011. „Jenže to už není Hradec, kde jsem hrával. Jde o úplně jiný tým a nemá s tím prvoligovým nic společného," zdůrazňuje jedenatřicetiletý Hruška.

Naposledy se Kometa střetla s Východočechy v play-off první ligy před devíti lety. Brňané vyhráli čtvrtfinále 4:2 na zápasy. Hruška nastupoval za Hradec Králové. „Je to tak dávno, že už si ani nevzpomínám. Pamatuju si jen na Zdeňka Čápa (nynější bek Mountfieldu – pozn. red.). Ale nepsali jsme si, já na hecování nikdy nebyl," tvrdí první centr Komety Hruška.

Oba zmínění útočníci jdou nyní do souboje o vysněné finále extraligy. „Mají nesmírně silné čtyři pětky, ať už je to obrana, nebo útok, skvělá jména," obdivuje Jarůšek. „Hradec má individuality, ale hraje i hodně týmově," dodává brněnský rodák Hruška.

Přečtěte si: Kometě budou lidé fandit hlavně v hospodách. Veřejná projekce se zatím nechystá