Pavel Jenyš sice na svoji premiérovou trefu v nejvyšší soutěži čekal déle. Ale rovnou byla vítězná. I díky jeho dorážce přehrála Kometa Bílé Tygry 3:0.

Za domácí se v závěru prosadil ještě obrozený střelec Jakub Koreis, do prázdné brány uzavřel skóre další mladý člen prvního útoku Jan Káňa. „Spolu s Jenyšem jsou budoucnost brněnského hokeje. Jejich lajna předváděla hokej, který se líbil nejen divákům, ale i trenérům," usmíval se asistent kouče Martin Pešout.

Liberec byl po nedělní jedenáctigólové přestřelce se Spartou ofenzivně nažhavený. Jenže za útočného experta v extralize momentálně platí Brňané. Ne v počtu gólů, ale střel. Těch vyslali téměř dvojnásobek co hosté. Liberecký brankář Marek Schwarz se držel skoro tak pevně jako domácí Jiří Trvaj. Skoro. „Celý zápas jsme dominovali. Naprosto zasloužená výhra," hodnotil duel Trvaj, který na domácím ledě nedostal branku už 178 minut.

Jestli Kometu letos něco trápí, tak je to produktivita v začátcích zápasů. „Zase jsme měli spoustu šancí, ve druhé části se naše snažení otupilo vyloučeními," hlásil Pešout.

Tentokrát musela znovu nevyprodaná Kajot Arena čekat až do 46. minuty. Na důraz hráče s mřížkou před Schwarzovým brankovištěm. „Popravdě jsem nečekal, že první branka bude takhle jednoduchá," přiznal Jenyš.

Kometa po vedoucí brance znovu předvedla precizní defenzivu. Stejně jako v předchozích duelech s Chomutovem a ve Vítkovicích. „Zápas byl o prvním gólu. My jsme se vítězství vzdálili, když jsme v závěru prostřední části neproměnili přesilovku čtyř proti třem," hlásil liberecký asistent kouče Milan Černý.

Brňané ze čtyř domácích zápasů vyhráli potřetí a v tabulce extraligy se posunuli ze čtvrté na druhou příčku za zatím jedinou neporaženou Slavii, která jako jediná dosud uspěla proti Kometě.

Další zápas ji čeká v pátek. Poprvé půjde o duel s přívlastkem derby, hraje se na ledě Zlína.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 46. Jenyš (Burian, Koreis), 55. Koreis (Burian, Dočekal), 60. J. Káňa II (Koreis, Čermák). Rozhodčí: Homola, Minář - Jindra, Skopal. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 6432.

Brno: Trvaj - Kováčik, Jan Hanzlík, D. Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Jenyš, Čermák, J. Káňa II - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Dočekal, Koreis, Burian - Vondráček, Němec, Holec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Liberec:
Schwarz - Hunkes, Ulrych, Voráček, Čakajík, Výtisk, Kolmann, J. Říha - Pospíšil, Nedvěd, Valský - Bartek, Filippi, Bulíř - Jass, Vampola, Víšek - T. Urban, Zacha, D. Špaček. Trenéři: Hynek a M. Černý.