V brněnské hale Rondo už ve středu absolvoval svůj první trénink a seznámil se s novými spoluhráči, kterým ve finálové sérii nastřílel tři góly v pěti zápasech. „Zatím kluci z Komety o finále nic neříkali, to už je zapomenuté. S každým jsem se seznámil, myslím, že kluci byli trochu překvapení, že mě v kabině vidí," popsal Honejsek své přivítání v brněnském klubu.

Rodák z Prostějova vyzkoušel po zisku titulu angažmá v zahraničí. Ve finském Blues Espoo ale i kvůli zdravotním problémům odehrál jen dva zápasy a na začátku října ukončil smlouvu. „Je zbytečné rozpitvávat, jak vypadala jednání. Prostě chceme pomoct týmu, abychom se v tabulce posunuli výš. Honejsek je pro nás jednoznačně posila, hodně kvalitní hráč. Přitom stále mladý a perspektivní," uvedl majitel Komety Libor Zábranský.

O mladého útočníka stálo i zlínské vedení, přemluvit jej k návratu se však klubovým manažerům nepovedlo. „Nevíme, proč se rozhodl jít jinam. Jednali jsme pouze s jeho agentem. Na to se musíte zeptat přímo Honejska," reagoval jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

Hokejista nechtěl důvody svého rozhodnutí příliš rozvádět. „Chtěl jsem pro sebe udělat to nejlepší. Nikde není psáno, že to nejlepší bude, třeba můžu vyhořet. Ale teď jsem se rozhodl takto," vysvětlil své pohnutky hráč, který v roce v roce 2011 vstřelil dva góly na juniorském mistrovství světa a předminulou sezonu nakoukl i do seniorské reprezentace.

Honejsek se po herní pauze zatím dostává do formy a za Kometu nastoupí nejspíš až příští víkend. „V pátek ve Zlíně asi hrát nebude. V prvé řadě musíme doladit administrativní věci a smlouvu. Až vyřešíme papírování, tak trenéři rozhodnou o jeho zařazení do sestavy," informoval Zábranský. Ten také sdělil, že po příchodu dalšího útočníka je možné, že některý hráč Kometu naopak opustí.