Kometa zůstává devátá a pořád má všechno ve svých rukou. V neděli proti Liberci a v úterý na Spartě je však čeká boj o všechno. „Dostali jsme se do složité situace. To se projevilo i na sebevědomí," uvědomoval si tíživou situaci domácí kouč Zdeněk Venera.

Proti úřadujícímu mistrovi se přitom Brnu úvod náramně povedl. Necelé dvě minuty po začátku se prosadil Patrik Lušňák. Po srovnání Pardubic se před první sirénou prosadil i Miroslav Holec.

Ale ve druhé třetině přišla mizérie. Na brankáře hostů šly pouhé tři střely. A přišel druhý gól hostů. „Přestali jsme bruslit. Dobře bránili střední pásmo. Jak jsme dostali druhý gól, tak jsme přestali bruslit. Je to samozřejmě velká komplikace," potvrdil autor úvodního gólu Patrik Lušňák.

S vyrovnáním hostů aktivita Komety klesla, na zvýšenou úroveň se vrátila až na pár závěrečných minut. „Nevěříme si. Každý raději nahrává, než aby něco vymyslel," tvrdil brněnský útočník Jan Hruška, který měl v závěrečné minutě velkou šanci na vyrovnání.

Úřadující mistr protrhl sérii sedmi porážek na ledě soupeře. Trenér Miloš Říha se po měsíčním angažmá poprvé radoval z výhry mimo pardubickou arénu. „Musím vyzdvihnout oddanost našeho týmu výsledku. Konečně se štěstí přiklonilo na naši stranu. Pro nás to jsou obrovsky tři cenné body. Kluci se tentokrát nepodělali a udrželi morálku. Byla to jen otázka času, než venku konečně vyhrajeme," tvrdil Říhův asistent David Pospíšil.

„Máme víc sil než soupeř. Od druhé třetiny jsme převzali iniciativu, soupeře jsme ubruslili i v předchozích zápasech. Sezonu už jsme si pokazili dost, musíme ji napravit," doplnil Pospíšila jeho svěřenec Martin Bartek.

Nedělní soupeř Brna Liberec v pátek vymazal poslední teoretické šance Karlových Varů na play off, když je přehrál 3:1.