Někteří z nich testovali novou výstroj, ale musejí si zvykat rychle. Už ve čtvrtek od šesti hodin večer přivítají v Kajot Areně stejně jako loni hvězdy z ruského Petrohradu. „Jsou to normální hokejisti, což jsme potvrdili loni, kdy jsme je porazili," připomněl útočník Jakub Koreis vítězství 3:1.

Bohatýři z KHL měli před rokem za sebou jen pár tréninků na ledě, tentokrát budou rozehranější. Tým českého kouče Miloše Říhy má v nohách soustředění v Havlíčkově Brodě. „Kdybych si mohl vybírat, odsuneme zápas na později, ale to jsme nemohli. Byla by škoda je odmítnout jen proto, že jsou na ledě déle než my," prohlásil trenér Komety Zdeněk Venera.

Hokejisté brněnské Komety se po 95 dnech vrátili do Kajot Areny a zahájili letní přípravu na ledě.Ten na úvodním tréninku přivítal všechny svěřence až na klíčového obránce Tomáše Žižku. „Bohužel musel na operaci kolena. Pobolívalo ho už dva roky. Lékaři vyhodnotili, že bude lepší úlomek menisku oddělat," prohlásil trenér Komety Zdeněk Venera.

Mírné komplikace

Žižka bude modrobílým chybět minimálně měsíc. Jeho zranění trochu nabouralo plán Venerovi. „O Tomáše obavu nemám, ale chtěli jsme vedle něj zkoušet mladší obránce, třeba Juraje Valacha nebo Romana Kadelu," doplnil trenér.

Na tréninku se hlásil i slovenský matador Róbert Petrovický. Osmatřicetiletý útočník se doposud připravoval individuálně, jak má každoročně ve zvyku a po první tréninku hýřil vtípky. „Hráč si teď může akorát zanadávat za několik letních klobásek a jelítek, které mu ztěžují pohyb," hlásil.

Modrobílí si po třítýdenní dovolené znovu oživovali hokejové pohyby a návyky. „Zaměřovali jsme se na obratnost. Samé obraty z jízdy vzad do jízdy vpřed, což je pro mě asi nejtěžší," culil se téměř stokilový Koreis.

Hokejisté brněnské Komety se po 95 dnech vrátili do Kajot Areny a zahájili letní přípravu na ledě.

Většina hokejistů nafasovala nové brusle, rukavice a další části výstroje, i proto hned na začátku řešila drobné oděrky nebo puchýře. „Běžné úvodní tréninky. Nic překvapivého," shodovali se.

Trenér Venera zatím nechystá překvapení ani v sestavě. V úvodu přípravy chce až na vynucené změny sázet na osvědčenou spolupráci. Ze stříbrného kádru odešli jen zadák Jiří Vašíček a útočník Jaroslav Svoboda. „Za léta na lavičce jsem se naučil, že nemá cenu rýpat do něčeho, co funguje. Pokud moc spekulujete, tým rozhasíte. Uvidíme, jak se klukům bude dařit," dodal.