„Ve třetím utkání jsme nebyli soupeř pro play off. S takovou by nás přejeli 4:1 na zápasy. Lidi nás vyhecovali, začátek jsme zvládli bezvadně,“ potěšilo domácího centra Tomáše Divíška. A asistent brněnského kouče Lubomír Oslizlo přitakal. „Řekli jsme si v kabině: Pojďme si utkání užít. Nastoupit v takové kulise je přece paráda. A hráči si to uvědomili, předvedli parádní výkon,“ chválil.

Modrobílí přidali na důrazu, navíc Pražanům chyběl bijec David Kočí a od začátku ztráceli. V sérii je stíhají dvě kletby. Pokaždé dostanou první gól a navíc je sráží mizerné přesilovky. Ve čtvrtém duelu se měli problém dostat i do pásma. „V základní části jsme z přesilovek dávali spoustu gólů. Jenže Brňané nás mají výborně přečtené. Rychle k nám přistupují, což nám dělá problémy,“ přiznal sparťanský asistent Richard Žemlička.

Jeho tým navíc už potřetí v sérii prohrával ve třetí minutě. Před domácím útočníkem Hynkem Zohornou se rozestoupila obrana a brněnský mladík propálil Pöpperleho. „Ty první góly jsou šílené. Vždycky nám trvá, než se rozkoukáme. Taky bychom mohli dát první branku my,“ zlobil se sparťanský útočník Peter Jánský.

Jeho tým musel znovu dohánět, jenže proti nažhavené Kometě nevěděl, co hrát. Sparťané odlétávali do poloviny duelu od sešikované brněnské linie jak třísky, zato domácí podnikali jeden nebezpečný útok za druhým. „Zato my zůstávali všude o krok později, pořád jsme něco vymýšleli a prostě jsme to nebyli my,“ hlesl Jánský.

Když ve 26. minutě po dlouhém snažení v přesilovce domácí miláček Radek Dlouhý navýšil na 2:0, vyprodaná Kajot Arena explodovala nadšením. Sparta se nakonec probudila, jenže pozdě. Do hry ji vrátil kontroverzní moment. Osm minut před koncem se u mantinelu svíjel brněnský zadák Jozef Kováčik a Janský snížil na rozdíl jediného gólu. „Všichni přestali hrát a sledovali Jožu. To se nesmí stávat,“ řekl Oslizlo.

Kometa se však v závěru ubránila drtivému náporu, skvěle ji opět držel gólman Jiří Trvaj. Výhru pojistil trefou do prázdné branky zadák Milan Hruška. „Do semifinále máme stejně daleko jako Sparta. Chceme postoupit a uděláme pro to všechno,“ burcoval Trvaj.

Série se vrací do Prahy, pátý duel je na programu v sobotu.