Zkušený útočník Petr Ton zažil mnoho sérií vyřazovacích bojů a play off zná ze všech stran. „Hrát první zápas venku může být výhodnější. Nikam se nemusíte hnát, můžete čekat na domácí. A zrovna Zlín patří k týmům, které si počkají rády. Nemůžeme bezhlavě útočit. Začátek bude asi hodně opatrný, pomůže tomu první gól," říká dvojnásobný český mistr.

Podle Pešouta však ševci nepřijedou do Brna pouze vyčkávat na chyby domácích. „Zlín nás sem nepřijede překvapit. Stále je to mistr, který za sebou má výborný závěr základní části. Tlak je na něj stejný, jako na nás. Ani nečekám, že přijede hlavně bránit. V této sezoně u nás hrál oba zápasy aktivně," připomíná kouč.

I když se v domácím startu může skrývat háček, statistiky jasně potvrzují, že začínat ve vlastní hale je výhodné. „Nemáme se čeho obávat. V základní části se nám doma dařilo, máme tady fantastické fanoušky, kteří nám pomůžou. Navíc po reprezentačních pauzách se nám v sezoně dařilo a nyní je přestávka stejně dlouhá," upozorňuje Ton na další důvod, proč si Kometa před čtvrtfinále věří.

Brňané včera zakončili kondiční část přípravy na play off. Stejně jako v reprezentačních pauzách trénovali rozdělení na dvě skupiny. „Když je na ledě jen deset hráčů, nemusíte vkládat speciální prvky na kondici. Kluci ji trénují už tím, že za hodinu tréninku si prakticky neodpočinou," vysvětluje rozdělení týmu Pešout.

V pátek a sobotu mají hráči Komety volno. Znovu se sejdou v neděli a začnou se připravovat speciálně na Zlín. „Ale třeba videa pouštíme klukům už teď. Vždy před tréninkem zhruba pět minut. Abychom pak v pondělí neseděli dvě hodiny u televize, což je nezáživné," informuje o další specialitě v přípravě Pešout.

Domácí vs. hostéV play off se každý rok odehraje sedm sérií. Kolikrát postoupily v týmy, které začínaly sérii doma a kolikrát týmy, které odstartovaly venku?
2010 – 5× domácí, 2× hosté
2011 – 5× domácí, 2× hosté
2012 – 5× domácí, 2× hosté
2013 – 5× domácí, 2× hosté
2014 – 4× domácí, 3× hosté