Majitel Komety Libor Zábranský zájem o odchovance kladenského hokeje potvrdil už krátce po skončení uplynule sezony. „Jsme zatím předběžně na všem domluveni, máme o Tona velký zájem," uvedl v pátek klubový šéf.

Také však zdůraznil, že příchod ofenzivního esa ještě není definitivní. „Může se stát, že o víkendu dostane nabídku z Finska, kam touží jít. A všechno bude jinak. Proto jsem opatrný, jistota bude až po podpisu smlouvy," upozornil Zábranský.

Podle trenéra Vladimíra Kýhose je proto ještě předčasné přemýšlet nad tím, na jaké místo v sestavě Tona zařadit. „Takový hráč by nám samozřejmě pomohl. Ale zatím se bavíme hypoteticky. Víc to má cenu rozebírat, až budu mít Tona napsaného na soupisce," zdůraznil kouč, který na jaře dovedl Kometu ke stříbrným medailím.

Přesilovková zbraň

Jeden z důvodů finálového neúspěchu Komety byly málo využívané přesilové hry. Právě v této herní situaci má Ton pomoct. „V přesilovkách je nesmírně nebezpečný. Góly zkrátka dávat umí. Záleží však na tom, jak se do týmu zařadí a padne mu herní styl. Kometa určitě ví, v čem je Tonova síla a dokázala by ji využít," myslí si televizní expert Martin Hosták.

Dvojnásobnému extraligovému mistru je čtyřicet let. Do obrany už přitom brněnský klub přivedl pouze o rok mladšího Františka Ptáčka. „Nemyslím, že je věk překážka. Ptáčka jsem sledoval minulý rok a v Hradci Králové hodně pomáhal mladším spoluhráčům. Ton dal spoustu gólů a hrál výborně. Oba dva můžou Kometě hodně pomoct. I když třeba jen na jednu sezonu," řekl Hosták.

Angažmá zkušené hvězdy může narazit i na problémy. Při čekání na nabídky Ton neabsolvoval klasickou letní přípravu, trénoval sám. „Takoví borci se ale dokážou dobře připravit. Už ví, co potřebují" uvedl trenér Kýhos.

V minulé základní části nasázel Ton pětatřicet gólů, přidal dvaatřicet asistencí a ovládl kanadské bodování soutěže. „Jenže v play off už to od Sparty nebylo tak dobré. Včetně Tona, který se v semifinále právě proti Kometě trochu vytratil," připomněl Hosták.

Pro zvětšení klikněte.

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE.

DAVID NEKVINDA