Nehrál od 5. února, kdy v domácím utkání proti Karlovým Varům opustil led na nosítkách. „Už je to nějaká doba. Navíc to zbrzdily komplikace. Musel jsem jít na operaci, zákrok byl potřebný, a pak už se nešlo vrátit na play-off. Koleno nefungovalo, jak mělo, ani přes vůli a obstřiky. Teď už věřím, že bude vše v pohodě,“ říká Štencel.

Zraněné koleno otestoval při rozlučce Martina Havláta s kariérou, teď ho čeká soutěžní duel. „Exhibice se hrála bezkontaktně a vyzkoušel jsem si situace, které v tréninku nejsou. Vše bylo v pohodě, užil jsem si to,“ povídá obránce, jenž v minulé sezoně nasbíral ve 44 zápasech 19 bodů.

Na ledě už se připravuje i Jan Káňa, ale do Bratislavy ještě nejede. „Martin Erat trénoval, uvidíme jak bude vypadat,“ doplňuje výčet asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Jaromír Jágr
Jágr v Brně: Nečekal jsem, že bude tak těžké sehnat práci v NHL

Plán je jasný, proti Slovanu nastoupí většina ze zkušených hráčů, se kterými klub počítá i v sezoně. „V obraně se určitě se objeví mladíci, ale chceme dostat do hry i starší hráče. Ve čtvrtek proti Jihlavě nastoupí hodně mladých kluků. Chceme rozložit síly na obě utkání,“ říká Pokorný.

Kometa už totiž ladí na Ligu mistrů, která jí startuje 24. srpna v Norsku proti Stavangeru. Kvalitní soupeř Brňany čeká i nyní, přestože Slovan z osmi utkání, i s několika extraligovými celky, vyhrál jediné proti Spartaku Moskva 3:2 po nájezdech. „Domácí duel se Slovanem (výhra 3:0 – pozn. red.) jsme hráli velice dobře a celých šedesát minut konstantně. Trochu nás trápila koncovka, gólů jsme mohli vstřelit i víc. Soupeř už má jen týden do soutěže, takže uvidíme, jak to bude vypadat,“ říká Pokorný.

Brňané ve čtyřech utkáních čtyřikrát zvítězili. „Ani jeden zápas jsme ještě nehráli v plné sestavě. Je vidět, že jsme v tvrdé přípravě, herní praxi teprve nabíráme,“ vidí bek Ondřej Němec ještě prostor pro zlepšení.

Slovan dál posiluje, přišel MazanecKe slovenskému elitnímu týmu se připojili už například čeští reprezentanti Michal Řepík, Jan Buchtele či Lukáš Kašpar. Posilování není u konce. Především na brankářském postu nastane přetlak. Bývalého reprezentačního brankáře Jakuba Štěpánka a letní akvizici z Litvínova Jaroslava Januse doplní i Marek Mazanec, jenž odchytal pět sezon v zámoří a pendloval mezi týmem Nashvillu a farmou Milwaukee.

Extraligoví hokejisté Aukro Berani Zlín nastoupili ve svém třetím přípravném zápase proti úřadujícímu mistrovi Kometě Brno.
Kometa vyhrála už počtvrté, ve Zlíně rozhodl Horký