Úřadující mistr Liberec zvládl svou úlohu proti Plzni 4:2 na zápasy, stejným výsledkem slavil Chomutov nad Třincem. Virtuální tabulka semifinalistů podle umístění v základní části Brnu přisoudila Mountfield. „Třinec byl po základní části druhý, ale play-off je jiná soutěž. Na to, že šel Chomutov přes předkolo a prohrál první domácí zápas… Dobře to rozjel a hrál dobrý hokej,“ oceňuje brněnský bek Ondřej Němec Piráty za sérii, která napověděla o brněnském soupeři pro boj o finále.

Také chomutovský případ Kometu drží na pozoru i po postupu 4:0 přes pražskou Spartu. „Nejhorší je, pokud si někdo myslí, že když jsme vyřadili Spartu, padne nám pohár do ruk. Máme zkušené mužstvo, nastoupíme pozorně od prvního duelu,“ říká Pešout.

Hradec Králové ve čtvrtfinále přehrál Litvínov 4:1 na zápasy. „My i Mountfield hrajeme play-off hokej. Hradec má technické hráče Bedýnku (Jaroslav Bednář – pozn. red.) nebo Džerinše. Ale v kádru jsou i klasičtí play-off hráči Köhler, Dej, Jarůšek. Respektujeme sílu soupeře a těšíme se. Pauza byla dlouhá. Užijeme si to,“ hlásí nabuzený Němec.

Středočechy povzbudil rychlý postup do semifinále a následné prodloužení smlouvy trenéra Václava Sýkory na příští sezonu. „Samozřejmě chceme udělat co nejlepší výsledek, ale nevyhlásím, že si jdeme pro titul. To ode mě neuslyšíte. Mám zase nějakou soudnost. Držíme se při zemi, teď chceme urvat další sérii,“ míní Bednář.

Podle jeho slov se mu proti Kometě hraje dobře. „Proti Bedýnkovi se mi hraje taky dobře. Na něj se krásně kouká,“ chválí Němec s úsměvem schopnosti vyhlášeného technika, který si dosud připsal gól a šest asistencí.

V sérii bude hrát roli domácí prostředí. V extralize je Kometa doma proti Mountfieldu stoprocentní, na jeho ledě však má bilanci tří výher a pěti proher.

SEMIFINÁLE SE BLÍŽÍTermíny série:
1. zápas – středa 29. března, Hradec Králové – Kometa (vzájemné zápasy v sezoně: 1:3, 5:1, 3:4, 3:4 v prodl.)
2. zápas – čtvrtek 30. března, Hradec Králové – Kometa
3. zápas – neděle 2. dubna, Kometa – Hradec Králové
4. zápas – pondělí 3. dubna, Kometa – Hradec Králové
Další duely, pohled Brna: 5. zápas, čtvrtek 6. dubna, venku / 6. zápas, sobota 8. dubna, doma / 7. zápas, pondělí 10. dubna, venku
* všechna utkání se hrají 17.20