„Starez vyhověl všem našim požadavkům. Můžeme plnit úlohu hlavního pořadatele mistrovských utkání, což byla hlavní věc, o kterou jsme usilovali,“ objasnil Zábranský. Při víkendových jednáních obě strany řešily otázku provozování občerstvení v hale. „Nešlo nám o to, abychom ho provozovali sami. Starez nám garantoval, že bistro bude dodržovat všechny zákonné a hygienické náležitosti,“ uvedl Zábranský.

Přestože už nehrozí, že Kometa nebude mít kde hrát, nechce zatím její majitel vrátit do názvu klubu slovo Brno. „Pokud město stojí o to, aby ho hokej reprezentoval, může o tom s námi jednat. Smlouva je první krok, ale další spolupráci s městem si představujeme tak, že se dohodneme na pronájmu celé haly, podobně, jako to mají fotbalisté, nebo baseballisté,“ vysvětlil Zábranský.

Úspěšné jednání o pronájmu Ronda neodradilo fanoušky od pondělního protestního pochodu. A to ani přesto, že je od něj zrazuje Zábranský. „Nejde nám o protest. Chceme vyzvat představitele města k diskuzi o přístupu Brna ke sportu,“ vysvětlil šéf fanklubu a organizátor demonstrace Tomáš Kundrát.

Fanoušci se vydají ve tři hodiny z Moravského náměstí k radnici, kde chtějí předat otevřený dopis primátorovi. Pak budou pokračovat k Rondu. Pořadatelé pochodu počítají tak se stovkou účastníků. „Kdyby Kometa se Starezem neuzavřela smlouvu, přišlo by nás určitě víc. Možná až čtyři tisíce,“ dodal Kundrát.