„Z přemíry snahy děláme ve hře obrovské chyby. Navíc když neproměňujeme šance, těžko se z toho můžeme zvednout," pokrčil rameny asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Jeho svěřenci vedli už po 98 sekundách, kdy se prosadil povedenou střelou Hynek Zohorna. Jenže přišel klasický scénář a obrat soupeře. Od 26. prosince je to už popáté, co v utkání Kometa vedla, ale pak z něj odešla bez bodu. Společně s porážkami v nastaveném čase či prodloužení to činí jedenáct proher. „Chtěli jsme se od první branky odrazit, ale druhý gól byl vlastní. V tomto rozpoložení to s týmem zacloumalo," hlesl Pokorný.

Z pěti gólů si brněnští hráči srazili dva přímo do vlastní sítě. Po vyrovnávající trefě Vladimíra Draveckého na 2:1 pro Třinec zvýšil prakticky domácí brankář Karel Vejmelka. Střela Lukáše Krajíčka se odrazila od mantinelu do jeho výstroje a do branky. „Počítal jsem s tím, že se puk odrazí do rohu. Na odraz od hrany mantinelu jsem nebyl připravený. Kvůli tomu to tak dopadlo," mrzelo Vejmelku.

Minulý týden ve středu při prohře 3:5 v Litvínově rozštípl hokejku o tyčku. Tentokrát po třetí brance hostů z hole Jakuba Petružálka jen odklouzal na střídačku. „Pomohlo by mně opět se vybít," řekl dvacetiletý gólman, který nestřídal dobrovolně. „Nechal jsem to na trenérech. Nikdy nechci sám střídat. Snažím se vždycky chytat na sto procent za jakékoliv situace," dodal Vejmelka.

Jeho nástupce Marek Čiliak obdržel dvě branky. Tu čtvrtou mu do horního růžku ztečoval spoluhráč Tomáš Malec, jenž blokoval přihrávku Kamila Krepse. Na 5:1 dával druhou brankou v utkání Dravecký, v závěru pouze snižoval Tomáš Vondráček. „Je plus, že jsme se prosadili z přesilovek. Odvážíme si zasloužené tři body," těšilo asistenta třineckého kouče Reného Muchu.

Brňané v neděli hrají ve čtyři hodiny odpoledne na ledě lídra z Liberce. „Nechci říkat, že nemáme štěstí, protože tomu nejdeme naproti. Musíme se vzpamatovat," prohlásil mladík Martin Nečas.

Kometa Brno – Oceláři Třinec 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. H. Zohorna (Mallet), 56. Vondráček (V. Němec) - 6. Marosz (Roth, Hrňa), 18. Krajíček (Kane), 27. J. Petružálek (Linhart, Klimenta), 35. Kreps (J. Petružálek), 51. Dravecký (Rákos).

Rozhodčí: Hodek, Polák - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:10, navíc Mallet - Kreps oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka (27. Čiliak) - O. Němec, Bartejs, Kováčik, Trška, Šnajdar, Gulaši, Malec - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Mallet - Vondráček, Dočekal, Haščák - V. Němec. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - Netík, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - J. Petružálek, Redenbach, Klimenta - Hrňa, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.