Chomutov prohrál na ledě Plzně 1:3 a jako osmý tým tabulky vyzve devátou Kometu. „Alfa a omega Chomutova je útočník Roman Červenka, musíme se na něho připravit. V minulosti jsme dokázali uhlídat Martina Straku i Petra Čajánka. Doufám, že potvrdíme, že jsme play off mužstvo," vzhlížel k sérii brněnský asistent trenéra Martin Pešout.

Žádné kalkulování s výběrem soupeře v podání Komety nehrozilo. „Bylo tam tolik možných kombinací, že to nešlo si říct dopředu. Hlavně se to nikdy nevyplatí. Většinou když chcete nějakého soupeře, právě on vás potom vyškolí a pak jste v tom za pitomce," prohlásil Hruška.

On a jeho spoluhráči v utkání se Zlínem na začátku třetí třetiny díky pohotové dorážce Hynka Zohorny vedli 2:1. „Ale zase jsme tam vyrobili nesmyslné hrubky," hlesl centr první formace. Zlín totiž Brňany položil po brankách dvěma pohotovými dorážkami Roberta Říčky a Filipa Čecha. Po tvrdé střele skóroval David Šťastný a to ještě Rostislav Vlach neproměnil trestné střílení.

Utkání se hrálo v tempu, ale s viditelnými rezervami. „Na obou mužstvech bylo vidět, že soutěž začíná až v pondělí. Hráči určitě měli v podvědomí, aby se nezranili. My jsme byli efektivnější a proto jsme zvítězili," řekl hostující asistent trenéra Juraj Jurík, jehož tým narazí v předkole na Třinec. „Jsme rádi, že jsme toto kolo nemuseli hrát na doraz a jsme si mohli psychicky odpočinout na pondělní zápas. Kontaktů bylo v zápase méně, ale utkání jsme nechtěli zlehčovat," dodal Pešout, který vyzkoušel s kolegy šestnáctiletého beka Dalimila Mikysku či o rok staršího útočníka Tomáše Havránka. „Pro nás velké pozitivum, že jsme dokázali Zlínu stačit v sestavě, kdy jsme do hry poslali tyto mladíky. Odehráli nám skoro patnáct minut a zhostili se toho výborně," chválil devětačtyřicetiletý kouč.

Kometa šetřila beky Jana Hanzlíka, Tomáše Kaberleho a kapitána Leoše Čermáka. Ti se o víkendu s týmem připraví na pondělní start předkola a zítra se spoluhráči pocestují na sever Čech.

Kometa Brno – PSG Zlín 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 36. Němec (Špirko, Káňa), 41. H. Zohorna – 5. Ondráček (Maruna, Horák), 43. Říčka (Žižka, Matějíček), 48. Šťastný (Čachotský), 53. Čech (Matějíček, Čachotský)

HC Kometa Brno: Falter (Slavíček) – Kozák, Kuboš, Dujsík, Kováčik, Malec, Štindl, Mikyska, Trška – Káňa, Němec, Špirko – Ostřížek, Hruška ©, H. Zohorna – Havránek, Raška, Mrázek – Burian, Dočekal, R. Zohorna
Trenér: Libor Zábranský

PSG Zlín: Zavadil (Kašík) – Kotvan, Marušák, Žižka, Matějíček, Řezníček, Horák – Říčka, Holík, Bukarts – Veselý ©, Vlach, Štumpf – Kubiš, Maruna, Ondráček – Čech, Šťastný, Čachotský.
Trenér: Rostislav Vlach

Rozhodčí: Čech, Fraňo – Frodl, Špůr

Diváci: 7700