Kompletní kádr vyjel na led minulý rok 24. července, letos však část týmu začíná mezi mantinely podstatně dřív. „Chceme, aby kluci rozvíjeli kondici, jak je jim vlastní, takže hokejově a na ledě, kde se pohybují celý rok. Máme připravená bruslařská cvičení pravidelně každou středu. Po zhruba hodině a půl na suchu budeme chodit na led i v pátek,“ přibližuje Pokorný.

Hráči vítají způsob, jak si odbudou neoblíbenou letní dřinu. „Pro mě je to lepší než nějaké vytrvalostní běhání, které bylo mnohem těžší. Budeme určitě jezdit nějaké časové intervaly. Kondiční trenér nás strašil, že připraví sprintovací tříminutovky. To budou jenom brzdy. Čekám záhul,“ povzdechne si s úsměvem brněnský forvard Hynek Zohorna.

Marodi KometyDo přípravy se zapojili i zranění hráči ze sezony. Útočník Vojtěch Němec po problémech s ramenem už naplno trénuje, Jan Káňa po operaci zápěstí jen s omezeními. Po zranění kolene se připravuje i Jan Štencel a po zranění nohy Tomáš Vincour. „Ale Tomáš ještě trénuje tak, aby si něco neobnovil," řekl asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Na rozdíl od svých spoluhráčů má jednu výhodu a začátky na ledě ho nebudou tolik bolet. „Kluci dostanou nové brusle, ale já už je vyměnil před play-off, takže mám výhodu, že nebudu tolik naříkat,“ ušklíbne se Zohorna, který v play-off udivoval dobrým pohybem. „Možná to bylo díky lepším bruslím,“ směje se.

Skupinu mladíků, kteří trénují už od minulého týdne, teď doplnil šestadvacetiletý Zohorna i s většinou třicátníků. Vedle Vojtěcha Němce či Michala Gulašiho se připojili už i kapitán Leoš Čermák a Tomáš Malec. „Další hráči starší třiceti let dochází individuálně za kondičním trenérem,“ zmiňuje Pokorný.

Úvod letní přípravy dostal na starost od kouče Libora Zábranského právě kondiční trenér Miloš Peca. První den drilu strávili Brňané rozježděním na kole a cviky v posilovně. „Míla je super borec a je na něm vidět, že tomu rozumí. Máme individuální přístup, dokáže se věnovat komukoli a s čímkoli, což je důležité. Pětadvacet lidí nemůže dělat stejný trénink. Tak to bývalo dřív,“ pochvaluje si systém navrátilec z hostování v Plzni Tomáš Svoboda, jenž se zapojil do přípravy i s posilou z Pardubic Lukášem Nahodilem.

Kometa stále v sestavě řeší tři otazníky. Majitel klubu Zábranský bude jednat s bekem Jakubem Krejčíkem, který odpočívá po mistrovství světa, a po návratu ze zámoří i s Martinem Eratem. „Tomáš Vincour s námi trénuje a věříme, že to dopadne tak, jak chceme,“ dodává Pokorný.