Třiašedesátiletý kouč má ještě v záloze Tomáše Dujsíka, Dana Spanga a Richarda Stehlíka. Poslední jmenovaný zatím zůstává nejvíc za očekáváním. „Stehlík má vyvrtnutý kotník. Ale upřímně řečeno nás zatím svými výkony zklamal," říká Hadamczik na adresu předsezonní posily, která ještě nebodovala.

O místo se musí poprat i americký obránce Spang, který posílil Kometu v říjnu z klubu ruské KHL Torpeda Nižnij Novgorod. „Když přišel, dávali jsme mu šanci hrát. Slyšeli jsme názory, že jeho výkon ještě není úplně optimální. Hledali jsme to za tím, že je tady sám a přišel ze zahraničí. Ale když jdete do ciziny, musíte se prosadit a výkonnostně předčit místní hráče," povídá Hadamczik o Spangovi, jenž si zatím v osmi zápasech připsal dvě asistence. Je zdravý, ale čeká na šanci.

obránci mimo kádrRichard Stehlík – momentálně léčí poraněný kotník. V extralize ještě nebodoval a trenér Hadamczik s jeho výkony zatím není spokojený.
Dan Spang – chyby proti Karlovým Varům a Vítkovicím ho stály místo v sestavě. Do šestice beků se nyní těžko prosazuje.
Tomáš Dujsík – vrátil se po zranění a rozehrává se v prvoligovém Přerově, kde se mu daří. Šanci má dostat příští týden.

Hadamczik pozorně sleduje také třiadvacetiletého odchovance Komety Dujsíka. „Dostal se po operaci do dobré formy a v prvoligovém Přerově hraje dobře. Chceme mu dát šanci," prohlašuje.

Do první obrany Hadamczik vytáhl Petra Štindla. Při úterní domácí výhře 5:1 nad Hradcem Králové si pětadvacetiletý bek připsal téměř sedmnáct minut na ledě. „Určitě je to slušný čas, ale každý hráč chce pochopitelně co nejvíc hrát. Chci ještě víc minut, ale zároveň vím, že pozici v první obraně nemám jistou a musím se pořád zlepšovat," uvědomuje si Štindl.

Hadamczik od něj žádá ještě víc rozvahy i důrazu. „Ukázal nám s Třincem a v Plzni, že má dobré dispozice. Proti Hradci byl jeho výkon o něco horší. Chybu, kterou udělal, soupeř nepotrestal. Musí hrát agresivněji a sebevědoměji. Nemůže si však na sebe naložit větší kus práce, než je zdrávo," míní hlavní trenér.

V Chomutově může mít Kometa problémy i v útoku. Útočník Jan Hruška odstoupil z utkání s Hradcem Králové kvůli nemoci a nestihl se vyléčit.

Brňané v prvním vzájemném duelu Chomutov doma porazili 6:4. Nyní je Chomutov v tabulce na sedmém místě bod před Kometou. „Jsem rád, že jsme zvládli poslední dva domácí zápasy. Doufám, že na to navážeme," burcuje před duelem útočník Jakub Koreis, který nahradí Hrušku v prvním útoku.