Hokejisté Komety se letos už s Hradcem Králové utkali. V letní European Trophy jej na jeho ledě vypráskali vysoko 5:1. V úterý od šesti hodin večer chtějí zopakovat aspoň vítězství. Tentokrát je důležitost zápasu na úplně jiné úrovni. Kometa hájí čtvrtou příčku v extralize, zezadu na ni dotírá právě její dnešní soupeř, který také nasbíral dvanáct bodů.

Před sezonou se přitom Mountfieldu tolik nevěřilo. Jenže po přesunu z Českých Budějovic na východ Čech tým šlape až překvapivě dobře. Nebodoval pouze v úvodním kole. „Hlavní je bodovat doma. Každopádně nechceme hrát střed nebo baráž. Chceme být v tabulce nahoře," prohlásil hradecký útočník Jakub Langhammer.

Napravit zaváhání

Ani jeden z úterních soupeřů nejde do utkání s nedělní výhrou. Kometa doma nestačila na Plzeň, která jí ani nedala šanci. „Prohru jsme si rozebrali, doplatili jsme na špatnou koncovku a také na chyby v defenzivě. Náš cíl je napravit klopýtnutí z posledního zápasu," podotkl brněnský kouč Vladimír Kýhos.

Hradec si o víkendu užil svátek. Derby na ledě Pardubic nezažili jeho fanoušci dvacet let, i když jej nakonec kazila porážka 2:3 v prodloužení. A při oslabení. „Je naše chyba, že to neodehrajeme ve čtyřech. Nájezdy už jsou loterie," poukázal Langhammer na fakt, že jeho tým už třikrát prohrál v nastavení nebo nájezdech.

Kometa bodovala v obou dosavadních zápasech venku vyhrála na ledě Vítkovic 3:2 a prohrála ve Zlíně 3:4 po nájezdech. „Hradec v posledních třech zápasech bodoval, má vyrovnaný kádr a stejně bodů jako my," uznal Kýhos sílu dnešního protivníka. Jeho svěřenci si musejí dát pozor na přehnanou agresivitu. Síla Hradce v přesilovkách je podle statistiky podobná jako u Komety. Jenže její hráči už nasbírali skoro dvakrát vyšší počet trestů.

Speciální zápas čeká na brněnského obránce Davida Noska. Odehraje totiž extraligový zápas s pořadovým číslem 700. Chybět naopak bude zraněný útočník Libor Pivko, k dispozici zřejmě ještě nebude ani Jakub Koreis.