Oba techničtí útočníci už trénují společně s týmem. Zdravotní stav Tona je lehce optimističtější než u Špirka. „Věřím, že to třetího klapne. Všechno směřuje k mému návratu. Nechci si zápasy pod širým nebem nechat ujít. Rezervy, které jsou v ruce, se každý den zmenšují," vzhlíží dvaačtyřicetiletý forvard k nedělnímu utkání, které startuje hodinu po poledni.

Obávaný střelec už plně zatěžuje pravou ruku, na které si poranil triceps 25. září v duelu proti Olomouci. Špirko doléčil zranění kolene, které si přivodil 11. října ve vítězném duelu 6:4 proti Chomutovu, později absolvoval operaci menisku. „U Rasti si ještě nejsem jistý, jestli nastoupí už proti Plzni," povídá kouč Hadamczik. Utkání 8. ledna se Spartou už šikovný slovenský centr zřejmě nepropásne.

Brněnští hokejisté však nejprve hledí k letošnímu poslednímu zápasu. Ve středu vyzvou z osmé pozice tabulky od šesti hodin večer čtvrtý Hradec Králové. Východočechy nyní vede trenér Vladimír Kýhos. Devětapadesátiletý kouč v minulé sezoně vybojoval s Kometou bronzovou medaili a rok předtím stříbro.

Při duelu s bývalými svěřenci na něho dolehne jistý sentiment. „Bude to pro mě trochu divné, když se postavíme proti sobě. S diváky i hráči jsem měl, myslím, dobré vztahy. Fungovali jsme dobře, což bylo vidět na výsledcích. Za určitých okolností jsem musel Kometu opustit, což mi je líto. Teď však trénuju Hradec Králové a chci vyhrát s ním," povídá hlavní trenér Hradce Králové.

Brňané v pondělí až v prodloužení zdolali na domácím ledě Olomouc 4:3. „V Hradci jde o poslední duel roku a chceme ho vyhrát. Proti Olomouci jsme vedli 3:0 a měli zase pytel šancí. Kluci jdou štěstí naproti, máme velký počet střel na bránu. Horší by bylo se do šancí nedostávat," podotýká Hadamczik.

Hradec Králové vyměnil trenéry na začátku prosince, kdy tým opustil Peter Draisaitl. Kýhos má od té doby bilanci pěti výher a tří porážek. „Nejsem tady dlouhou dobu na to, abych nějak diametrálně změnil způsob hry. Je to dlouhodobá záležitost. Ale zatím jsem spokojený, mužstvo šlape," říká Kýhos.

Středeční soupeř Komety v posledních dvou venkovních duelech podlehl 4:5 Liberci a 2:5 Spartě. „Hráli jsme proti nejlepším soupeřům v extralize. Šlo o vyrovnané zápasy. V Liberci určitě a proti Spartě do konce druhé třetiny taky," míní hradecký kouč.

Hanzlíkův stavObránce Jan Hanzlík si vykloubil rameno v sobotním utkání Komety v Litvínově. „Báli jsme se, že bude Honza chybět třeba do konce sezony nebo dva měsíce. Naštěstí to není tak vážné, jak se zdálo. Bavil jsem se doktorem Radomírem Holibkou (specialista na ortopedii – pozn. red.) a Honza je po operaci. Za takových šest týdnů může nastoupit k zápasu.
trenér Komety Alois Hadamczik o stavu klíčového beka