KONKURENCE V KÁDRU. Nikdo nemá své jisté. Takový vzkaz vyslali trenéři Komety svým svěřencům, když se jich na startu přípravy sešlo tolik, že mohli vytvořit šest kvalitních formací. „Na klucích je vidět, že se chtějí o místo porvat," těší hlavního kouče Vladimíra Kýhose.

Hráči si uvědomují, že značná část z nich bude na startu extraligy zklamaná. „Konkurenci každý vidí. O tom, že se někteří z nás do kádru nevejdou, se spolu bavíme a makáme už teď na sto procent," říká útočník Jan Káňa.

Ten je s devíti body nejproduktivnější hráč Komety v přípravě. „Odehrál jsem všechny zápasy a jsem hodně na ledě. Takže nějaké body jsem nasbíral. V minulé sezoně se nám něco povedlo a to je pro mě motivace zůstat v týmu,"vrací se Káňa v čase.

NAVAZUJÍ NA JARO. V dubnu získali stříbrné medaile a zdá se, že na dovolené formu neztratili. „Kluci jsou psychicky v pohodě. Navíc už znají systém, který jsme je naučili," upozorňuje trenér.

I po příchodu nových posil zůstaly pohromadě některé osvědčené vazby. Třeba ta Káňova s Němcem a Tomášem Svobodou. „Jsem rád, že nás trenéři nechali pohromadě," libuje si křídelník.

Jako vicemistr navíc Kometa budí u soupeřů respekt. „Brno předvedlo výkon, ke kterému můžeme vzhlížet," prohlásil po prvním vzájemném přípravném utkání olomoucký Richard Diviš.

FUNGUJÍCÍ OBRANA. Ze sedmi vítězných zápasů obdržela Kometa v pěti jedinou branku. Ve zbylých dvou utkáních dovolila soupeřům skórovat dvakrát. „Obranná hra nám funguje. Nejde jenom o obránce, dobře je doplňují i útočníci," podotýká Kýhos.

Ten se navíc může spolehnout i na brankáře. Mezi Marka Čiliaka a Martina Faltera zatím dělí práci rovnoměrně. „Marka čeká druhá sezona v extralize a vypadá to, že je dobře připravený. Martinovi zase pomohlo, že rok pravidelně chytal v Třebíči. Zatím nás oba drží," těší kouče.

Jedním dechem však dodává, že zatím stále mluví o přípravných utkáních. To si uvědomují i hráči. „Navíc třeba slovenské týmy, se kterými jsme hráli, nemají v koncovce takovou kvalitu, jako nás čeká v lize," má jasno Káňa.

DAVID NEKVINDA