Bez prohry tak jsou v osmi z devíti odehraných přípravných duelů. „Konečně jsem nastoupil, tak jsem rád, že se to nezaseklo," těšilo obránce Františka Ptáčka, který se na led podíval po dlouhé zápasové pauze.

Právě zkušený bek si připsal dvě asistence a hokejový půst na něm nebyl vůbec znát. „Málem jsem ty góly dal já. Vystřelil jsem a kluci to tam vždycky nějak dotlačili," popsal brankové situace.

Předpovědi trenéra Kýhose se vyplnily a v Rondu se představil dosud nejsilnější soupeř, se kterým v létě Kometa změřila síly. „Stoprocentně nelepší protivník," potvrdil po zápase brněnský asistent trenéra Karel Beran.

Střetnutí vůbec nepřipomínalo přípravu. „Utkání mělo extraligové parametry. Už při rozbruslení byl cítit náboj," podotkl Beran. Hrálo se do poslední minuty. „Oba celky šly tvrdě za vítězstvím," přitakal forvard Petr Ton.

Také bývalý sparťanský kanonýr se vracel po zranění do sestavy. „Nehrál jsem dva zápasy. Měl jsem lehký zdravotní problém," upřesnil Ton.

Diváci, kterých tentokrát přišlo téměř sedm tisíc, se náramně bavili. Přispěla k tomu i družba s fanoušky Slovanu. „Je to pro mě nové, na to nejsem zvyklý. Je to parádní, že se lidi takhle baví," ocenil Ton nacvičené chorály obou táborů.

Kometa se musela obejít bez čtyř hráčů, kteří jsou na reprezentačním kempu. Chyběl Kempný, Němec, Zohorna a Tomáš Svoboda. „Jde o kvalitní hokejisty, proto v reprezentaci jsou. Ostatní je ale bez problémů zastoupili a odvedli dobrou práci," chválil náhradu Beran.

Poslední přípravný duel před ostrým vstupem do sezony sehraje Kometa čtvrtého září doma se slovenskou Nitrou. Deset dní poté ji už čeká pikantní extraligový start s obhájci ze Zlína.

Kometa Brno – Slovan Bratislava 2:2 (0:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Ostřížek (Ptáček, König), 59. Vincour (Ton, Ptáček) – 18. Hudáček (Surový), 25. Jehlic. Rozhodčí: Jeřábek, Čech – Reich, Skopal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 6744.

Sestavy:

Kometa Brno: Falter – Ptáček, Dlapa, Hanzlík, Kuboš, Malec, König, Vágner – Vincour, Ostřížek, Ton – Hruška, Čermák, Holec – Burian, Koreis, Dočekal – Vondráček, Raška, Mrázek.

Slovan Bratislava: Janus – Luža, Sigalet, Mojžíš, Baranka, Sersen, Jeglič, Brejčák – Nagy, Nedorost, Vondrka – Netík, Surový, Hudáček – Bližňák, Bartovič, Murley – Jeglič, White, Tičar.